У Запаранюка похвалилися спонсорськими підручниками для учнів, а у Клічука шкільними рюкзаками і канцелярією для першачків

У Запаранюка похвалилися спонсорськими підручниками для учнів, а у Клічука шкільними рюкзаками і канцелярією для першачків

16.08.2023, 17:24

 Буковина отримала 73 193 підручники для учнів 6 класів.

Зокрема, з української літератури, зарубіжної літератури, польської мови, математики, пізнаємо природу, історії України, всесвітньої історії, технологій, румунської мови, румунської та зарубіжної літератури, французької, англійської, німецької мов, української мови для румуномовних шкіл, польської та зарубіжної літератури, - повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.

Крім того, упродовж 21-26 червня 2023 року територіальні громади отримали 8 912 підручників для учнів п’ятих класів НУШ природничої освітньої галузі: «Пізнаємо природу», «Природничі науки», «Довкілля», які надруковані за рахунок спонсорських коштів у рамках співпраці з проєктом «Фінська підтримка української школи «Навчаємось разом», а також 11 854 підручників з математики за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Тим часом Чернівецький міський голова Роман Клічук також сьогодні повідомив про таке

"Маємо подарунок для кожного першокласника громади. Це буде символічне вітання з першим кроком до дорослого життя. Сподіваюся, у такий спосіб нам вдасться задати їм хороший настрій, що буде надихати вчитися та розвиватися.

Зранку розподілили між навчальними закладами понад три тисячі подарункових комплектів. Це рюкзаки, спортивні сумки, пенали та канцелярія. Нам їх передали німецькі меценати, що представляють Blau-Gelbes Kreuz e.V.."
 
Як уточнив предствник німецьких благодійників Serhii Levenets, "Потужна нація починається з освіти. Кожен першачок Чернівців отримає 1-ого вересня шкільний рюкзачок з наповненням і це допоможе маленьким українцям ставати розумнішими!
 
Загальна вартість проєкту 10 000 000 гривень, які зекономлять 3000 сімей нашого міста. Маю надію, що значна частина цих зекономлених коштів підуть на ЗСУ.
 
Наближаємо перемогу! Слава Україні!"
1