У випадку перемоги одного з кандидатів на міського голову Чернівців в другому турі нас чекає сценарій 'Федорук 2'

У випадку перемоги одного з кандидатів на міського голову Чернівців в другому турі нас чекає сценарій "Федорук 2"

01.11.2015, 14:33

Ігор Баб'юк, експерт Чернівецької обласної організації «КВУ»  та Надія Бабинська, представниця ГМ «ОПОРА» в програмі "Суть Речей" спрогнозували повторення сценарію 2011 року.

 Надія Бабинська: Стосовно міської ради я щось думаю, що може, хочу помилятися, що в березні нас чекає Федорук 2, або в нас буде, побачимо, які будуть вибори мера, хто там переможе, але у випадку одного сценарію, досить можлива ситуація 2011 року.

 Людмила Григорчук: Депутати нарікали на відсутність домовленості між собою, не було коаліції. Як зараз житимуть разом?

 Ігор Баб'юк: Насправді була домовленість, але переважно дуже матеріально-конкретна. Питання земельні, комунальних підприємств, тендерних процедур, хто буде керівником департаменту, вони вміли домовлятись. Я щодо міської ради дав коментар на Букінфо, і там вс є. Якщо переможе Каспрук, йому буде надзвичайно важко, треба буде домовлятися з політичними силами. Він не має однозначних прихильників дот себе. Як відбуваються домовленості, не думаю, що чисто дипломатично. Звичайно є торгівля посадами, заступників, начальників, керівників. Є чим торгувати. В нього ситуація не така з легка, можу погодитись з Надією. Там буде ситуативна більшість. Підтримуватимуть, коли їм буде вигідно. Якщо переможе Михайлішин, в нього вже є своя команда. На яких принципах вона побудована, ми не обговорюємо. В нього є там 11 багнетів своїх. Плюс декілька багнетів в інших політичних силах. Я підрахував, приблизно 15 депутатів. З іншими сторгуватись за посади та вигоди це набагато легше, бо для більшості треба 22 голоси, 7 ще можна знайти в інших політичних силах. Насправді ще відбуватиметься така досить ґрунтовна притірка. Найбільше переживаю, щоб було як в нинішній раді. Слухав сесію, таке враження, що ти на злочинній «маліні», де йде перерозподіл сфер впливу. Називаються поганяла, відсутня депутатська етика. Якщо рада перетвориться в те ж саме, місто як хочемо робитимемо європейським, але воно не стане таким, маючи таку раду.

http://acc.cv.ua/

Інформаційний партнер програми  „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

01 листопада 2015 22:02

Опора це проект, за допомогою якого цинічно дурять людей. Проблеми які зараз є в державі і їхня вина.

avatar

знаючий

01 листопада 2015 22:30