У Вижниці «зацвіли» великодні дерева

У Вижниці «зацвіли» великодні дерева

18.04.2017, 19:52

Сьогодні, 18 квітня, на площі Героїв Майдану у Вижниці відбувся фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!» участь в якому взяли учнівські колективи 25 навчальних закладів району. На кілька годин площа перетворилася на великодній сад, адже команди-учасники Конкурсу представили своє «Великоднє дерево» та прикрасили його не тільки конкурсними роботами (писанками), але й довільними композиціями на пасхальну тематику (декоративні кошики, стрічки, пташки, ляльки тощо).

Метою фестивалю є розвиток творчих здібностей дітей та молоді, залучення широкого кола дітей до вивчення звичаїв українського народу у сфері декоративно-ужиткового мистецтва на прикладі писанкарства, виховання національно-патріотичних почуттів, гордості за свою країну, рідний край.

На конкурсі були представлені роботи, виготовлені власними руками учнів у двох номінаціях: «Писанка» та «Великодній рушник».

За результатами огляду журі визнало найкращими роботи колективів Долішньошепітського НВК, Вижницького БДЮТ та Іспаської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Вижницької школи-інтернат імені Назарія Яремчука, які представлятимуть Вижниччину на обласному фестивалі-конкурсі «Розквітай, писанко!», що відбудеться у Чернівцях 21 квітня.

Святковий настрій присутнім дарували виступи вихованців та викладачів Вижницького районного будинку дитячої та юнацької творчості і Вижницької школи мистецтв.

Під час фестивалю, за ініціативи лідерів учнівського самоврядування району відбулася благодійна акція. Зібрані кошти школярі передали родині загиблого учасника АТО Василя Паламарюка з Чорногузів.

Нагадаємо, фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!» відбувається вперше та започаткований Департаментом освіти та науки обласної державної адміністрації, - про це повідомляє  відділ внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату Вижницької РДА.

1