У Вижниці встановили рекорд України з наймасовішого виконання Щедрика (ФОТО та ВІДЕО)

У Вижниці встановили рекорд України з наймасовішого виконання Щедрика (ФОТО та ВІДЕО)

09.01.2017, 00:59

Традиційно, 8 січня, на площі Героїв Майдану у Вижниці зібралися вижничани та гості міста аби колядувати та величати народження Ісуса Христа під час районного фестивалю «Найбільша коляда у найменшому місті».

Привітали учасників та гостей фестивалю голова Вижницької об’єднаної територіальної громади Олексій Чепіль, голова районної державної адміністрації Руслан Сенчук та голова районної ради Михайло Андрюк.

Колективи установ, організацій району, аматорські колективи закладів культури колядували, щедрували та віншували. Долучилися до коляди і колективи райдержадміністрації та районної ради. Гарним подарунком для присутніх стали виступи Державної хореографічної студії народного танцю «Барвіночок» м. Київ та дитячого вертепу Свято-Михайлівської церкви смт Кути Івано-Франківської області.

Під час колядування у Вижниці встановили черговий рекорд України, цього разу з наймасовішого та одночасного виконання Щедрика. Більше 300 учасників виконали знаний у всьому світі «Щедрик» Миколи Леонтовича. Нагадаємо, у листопаді 2016 року на відзначення 100-річчя першого виконання Щедрика стартував флешмоб «Щедрик 100 challenge».

Суть флешмобу полягає у створенні у інтернет-мережі своєрідної галереї виконання «Щедрика» різними людьми в Україні та за її межами.Напередодні до флешмобу долучився і народний аматорський вокально-інструментальний ансамбль «Смерічка» (керівник Антоніна Клоцька).

Насамкінець всі присутні виконали коляду «Нова радість стала». У 2012 році, піл час проведення першого фестивалю «Найбільша коляда у найменшому місті», саме цю коляду виконало більше 600 людей, таким чином потрапивши у книгу рекордів України. 

Королюк

1