Посол Канади до Чернівців не приїде, але Меморандум про співробітництво підпишуть - ОДА

Посол Канади до Чернівців не приїде, але Меморандум про співробітництво підпишуть - ОДА

02.03.2015, 19:27

Анонсований візит до Чернівців Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука скасований.

Про це molbuk.ua повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Водночас у прес-службі не повідомили причину скасування візиту Ващука на Буковину.

Раніше повідомлялося, що 
Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук перебуватиме у Чернівцях завтра, 3 березня. Запланована участь пана Романа у круглому столі в обласній адміністрації та візит до університету.


В ОДА Роман Ващук братиме участь у засіданні в обговоренні проекту"Сприяння зростанню економічного добробуту жителів сільських територій у контексті реалізації Угоди про Асоціацію з ЄС"

Як повідомляє прес-служба обласної ради, 3 березня 2015 року об 11.00 в залі засідань облради та ОДА (вул. Грушевського, 1, каб.301) відбудеться засідання підсумкового круглого столу у рамках реалізації проекту «Сприяння зростанню економічного добробуту жителів сільських територій у контексті реалізації Угоди про Асоціацію з ЄС». У заході візьмуть участь Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, голова правління Міжнародного Центру Перспективних Досліджень Василь Філіпчук. За підсумками роботи буде підписано Меморандум про співробітництво між МЦПД та Чернівецькою обласною радою і Чернівецькою обласною державною адміністрацією. Запрошуються представники ЗМІ.

Довідка

Роман Ващук (1962, Торонто) — канадський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні. Народився в 1962 році в Торонто. Батьки іммігрували після Другої світової війни до Канади. Батько народився на Івано-Франківщині. Мати уродженка Тернопільщини. Вільно володіє англійською, французькою, німецькою, російською, українською, польською, сербською мовами.

З 1987 року на дипломатичній роботі у Міністерстві закордонних справ Канади.
У 1988–1991 роках співробітник канадського посольства в СРСР.
З 1994 по 1998 рр. — Радник у канадському посольстві в Києві.
Працював у Берліні в штаб-квартирі Оттави (Канада).
З серпня 2011 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Канади у Белграді (Сербія).
З 2014 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Києві.

1