У військовій адміністрації пояснили, чи розпочнеться з 1 вересня навчання у школах Буковини та Чернівців

У військовій адміністрації пояснили, чи розпочнеться з 1 вересня навчання у школах Буковини та Чернівців

08.08.2023, 09:15

Новий навчальний рік в освітніх закладах нашого регіону  триватиме за звичним розкладом – розпочнеться 1 вересня 2023 року, а закінчиться 28 червня 2024 року.

Деталі про початок освітнього процесу в умовах війни повідомила директорка Департаменту освіти та науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, передають Чернівці24.

За словами посадовиці, навчальна програма буде стандартною та не відрізнятиметься від тієї, що була у попередні роки.

Обсяг освітнього навантаження теж залишиться незмінним, а кінцева дата завершення навчального року залежатиме від проведення шкільних практик та підсумкових екзаменів.

«Батьки мають бути зацікавлені в тому, щоб їх дітям вичитали всю навчальну програму. В умовах воєнного стану система навчання в наших школах є гнучкою», – зазначили в Департаменті освіти.

У департаменті освіти Чернівецької міської ради також підтвердили наміри розпочати навчальний рік традиційно - 1 вересня.

Практично у всіх школах є укриття. Де не було, для тих закладів були віднайдені інші приміщення по сусідству, як от в ліцеї N1.
Зараз заклади активно готуються до початку навчального року, де потрібно, в тих укриттях ведуться ремонтні роботи.
Фактично усі школи відкриються очно. Єдине, зважаючи на те, скільки людей може вмістити укриття, заклад визначатиме, чи діти навчатимуться в очному чи змішаному форматі.

Варто нагадати, що минулого навчального року Чернівці мали найвищий відсоток в Україні по тому, скільки шкіл запрацювали очно.

У цьому році останній дзвінок у школах Буковини пролунав 16 червня. Загалом, перший місяць літа вважається для освітніх закладів «запасним», адже в цей період школярі проходять практику, здають підсумкові екзамени та відзначають випускний день.

1