«Наші в городі»: у Верховній Раді України глибоко заскочені приїздом і виступами лідерів фракцій міськради на засіданні комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

«Наші в городі»: у Верховній Раді України глибоко заскочені приїздом і виступами лідерів фракцій міськради на засіданні комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

22.10.2017, 11:01

До Чернівців завітав "учитель чистопісанія", таланти наших не пойняли у столиці, а на зібранні єдино правлячої БПП перед заходом "сонця" об’явився той, що "стояв біля витоків". 

***

Наші он поїхали з села до города. То ж тепер в городі вже майже місяць тільки про то і розмов. Кажуть, що такі ще не приїжджали. І думають, а що, як і в інших селах нашої неозорої батьківщини теж такі самі, то до повного нашого розвою і процвітання залишилися якісь лічені дні. Я то во про шо. Та про те, що підслухав у Трохимовича. У Трохимовича взагалі важко щось підслухати і підгледіти, бо все якось так: між словами, між думками, між натяками, а решту додумайте самі, що додумали, то все ваше, а не Трохимовича. 

А тут він взяв і вліпив на ТРК "Чернівці": мовляв у Верховній Раді глибоко заскочені приїздом і виступами наших лідерів фракцій міськради на засіданні комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який розглядав проект постанови про перевибори. Особливо ж були вражені інтелектуальним рівнем. 

І що дивного? Я теж часом ним вражений і де тут профіт? Я їжджу старими роздовбаними тролейбусами. А пацани, в тому числі й безробітні та студенти, на джипарях рулять. Я ходжу старою розбитою не асфальтованою вулицею, а пацани асфальтують за мої гроші собачі стежки на своїх округах. То хто тут лошара? І кому той інтелект впарився? З нього ні шерсті жмут, ні шкіри вичиненої. Пацани своє знають. То вони простачками прикидалися. 

А столичні політики так далеко відірвалися від народних мас, що й забули, що далеко не кожен у нас не те що не читав Шопенгауера, а й "Грицеву шкільну науку" не зміг здолати. І що? Всі ж у шоколаді. Крім Шопенгауера. 

Просто наші приїжджі із села пацани практичні, а їх заперли у якийсь душний, затхлий, тісненький комітет. А треба було нормально їх завести у столовку парламентську, поводити Маріїнським парком, показати якійсь порожні закапелки в Раді, чи може десь якась земелька завалялася під Радою. І всьо би було пучком. За якийсь би день-два парк би був усіяний генделиками, закапелки здані в оренду і суборенду, в коридорах Ради стояли би столики розкладні для налагоджування тісної торгово-економічної співпраці з Китайською Народною Республікою, а перед Радою би розкинувся народний ярмарок-базар. Та такий, що товаришам, які заробляють на пікетах та мітингах, довелося би потіснитися аж до стін Кабміну, а то і до стадіону "Динамо". Га, шо? 

На третій день купол зник і картина "Ніч Конституції"? Так, спокійно. У куполі біля метро "Либідська" продаватимуть літературу. Церковну. І буде платна капличка. А картина? Та кому ї треба? Там просто рама хороша. Дуб з позолотою все ж таки, мабуть. І обіди подорожчали в десять разів? А ви шо хотіли? Поки той обід з тих Чернівців доїде… Логістика така. А в підвалі рулєтку поставили? І роми з ведмедями виступають: "К нам прієхал, к нам прієхал.."? Ну так комплекс послуг має бути комплексним. У нас у Чернівцях усе так: тут депутат, а там барига, там продав, тут купив, там відстьогнув, а там пристьогнув, тут порішав, а там кинув. 

Так що даремно ви, зарозумілі столичні хлопці, так. Наші пацани талановиті. Дуже. І головне, що час зараз їхній. А інтелекту вони собі ще куплять. Кожному – по відру. А найкрутішим – по три. Хай отам у кутку лежить. Раз треба, то треба, як мода така пішла – "косити під інтєлєкт". Он Іван си штири дипломи купив, Микола – три, а Василь – два, бо пожолобився. То що на інтелект вже не знайдеться пара баксів? "А баба галамага!", - як казав отой Гриць із "Грицевої шкільної науки". 


Олександр МОСТІПАКА

Джерело:  Блог Мостіпаки

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мостіпака, а ви як не вміли писати, то так і навчилися... Ви вмієте лише "служити" своїм хазяям. Але хазяї ваші, пане, "голі", "босі" і вже навіть "без вінка".

avatar

Юрій

22 жовтня 2017 16:43