'У Васі, крім 'ділов', нички за образом і лохотрону, є ще одна важлива причина скидати мера – мульки'... 'А Бурбакам поржати' (Блог Мостіпаки)

"У Васі, крім "ділов", нички за образом і лохотрону, є ще одна важлива причина скидати мера – мульки"... "А Бурбакам поржати" (Блог Мостіпаки)

01.07.2018, 16:29

Мій пес часто не має що робити. Двір малий, то йому скучно… Ну, далі ви зрозуміли. 

***

Інша справа – Чернівці. Двір великий, намішано всього – і совка дрімучого, і генделиків пластикових неньки, і австрійського модерну і румунського конструктивізму і просто садигурського села. Тож роботи непочатий край. Там тече, там не їде, там валиться, там паде, там якесь риє, а там інше насипає. 

Чого хочуть вождь "поважних"?

Але сиділи би поважні, як миші під віником у бідного попа в церкві, якби у них не було ще більш поважного, ніж вони, і ще більш заслуженого вождя. Але вождь знайшовся. Вождя звати Вася. В миру то поважний секретар Василь Сафронович – у пуховичку чорненькому і з щічками рожевенькими. 

Вася – то вождь справжній: при ділах, із ничкою за образом, придуманими історіями "про кришу""золотий запас Трохимича", яким можна поживитися, про Діму і Юру, які ще все розрулять, про те, що "Бурбаки - ніхто" і про те, як пацани посідають "на потоки", як не буде Каспрука. Все це нагадує класику польського ("Ва банк" і "Ва банк-2") та італійського ("Блеф") кіно, але хто сказав, що лохи – це виключно худобний електорат? 

Дуже часто і навіть дуже частенько лохи – це ті, кого той електорат на свою голову обрав. Ну а хто сказав, що буде легко? Це вам не до комунізму йти, де квартира – кожному. Це - демократія Так от, Вася – це геній нашої демократії, вождь лохів і спеціаліст по блефу. До того ж, у Васі, крім "ділов", нички за образом і лохотрону, є ще одна важлива причина скидати мера – мульки. 

Мульки - це така штука, яка важливіша навіть за ничку за образом, куди постійно косять оком Васіні лохи. Мулька – це те, що для Васі є священним, як для індуса на скутері корова посеред дороги. Мульку не об’їдеш і не обійдеш, бо вона - в голові. Мулька –це така квазіідеологія, яка квазіполітику і ерзацбізнесмену заміняє світогляд, ідейні переконання, мораль, совість і розуміння межі між "моє- спільне". Мульок у Васі багато. Дуже часто він їх приховує, але вони пруть, як оси із дупла. Мульки ці не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі справжніми мульками. 

Коли «крепким газдам» скучно. Блог Мостіпаки

Серед цих мульок реальна лише одна: "Яценюк фінтом абідєл Оксану Петрівну в 2012" (коли викинув зі списку "Батьківщини"), але Вася забув, що перед тим він водив хоровод по Києву і на з’їзді опозиції "Трохимич-полковник КГБ". Все інше, то мульки віртуальні: "Нє уважают", "Отомстю", "Слідят", "Хочуть підставити", "Комуняцькі діти і внуки", "Їм всьо дісталося на халяву", "Вони всіх купили", "Всьо загребли, я їм жити не дам", "Я їх пірву" існує виключно у голові вождя. Але вождь, тобто Вася, чоловік талановитий і вміє переконувати, а тим більше грати на слабостях своїх лохів – жадібності, неуцтві, марнославстві і не вмотивованих амбіціях. І грає, ще й як грає. Лохи ходять, як зомбі, повторюють все, що їм впарить Вася, вірять усьому, що їм впарить Вася, а коли Вася засуне руку за образ, то багато хто із них впадає у транс, екстаз і екзорцизм одночасно. 

Хто винен, а кому пофіг

Запитаєте, а при чому тут Каспрук? Та ні при чому. Просто "Льоша", і "півасік" показав крутим пацанам два карасі по лікоть кожен, коли вони збиралися його поставити "у стійло". Ну таке у них життя – самі ходили "у стійлі" старих бандитів, минтів і Михайла Миколаїча, то і всі інші мають ходити. Ідійоти? Ну а хто сказав, що буде легко? 

А де тут місто Чернівці і причому тут воно? Теж ні при чому. Пофіг Васі і той Каспрук, і то місто. А тим більше "піпл, який все схаває". Йому головне, аби жили і були здоровими його мульки і щоби із ними йому було добре, тепло і комфортно спати, їсти і жити. А його лохи? Та спише він із них усіх, окрім може Володьки, бо той вміє файно лизати і просити, Боді, бо у Васі він - вумняк (чисто теоретичний чувак для "а пагаваріть"), Алінки, бо куди її подіти, і Ткачука, бо то "пам’ять, то пам’ять, то вічная пам’ять друг друга".

Коли «крепким газдам» скучно. Блог Мостіпаки

А що Бурбаки і при чому тут вони? Та чхали вони на Васю з високого дерева у парку Федьковича – чи то з однієї, а чи з двох різних гіляк. Як і на все, де Вася їм намагається нашкодити. Вкусити він їх може лише там, де мій пес сам себе, коли йому скучно. Бо така реальність, а не мульки. І такою вона ще буде довго. Принаймні, Васі на його життя цієї війни вистачить. А Бурбакам поржати.

Джерело: Блог Мостіпаки

1


КОМЕНТАРІ (2)

этот блог, такой бред)проплаченая муть, автор бездарщина(мое мнение )

avatar

Юра

01 липня 2018 20:16

Мостипака, чувак, ты болен. Сходи к психиатру. 

avatar

Сева

02 липня 2018 14:36