У тому ж таки спецвипуску. Владика Онуфрій перекваліфікувався в агітатори.

У тому ж таки спецвипуску. Владика Онуфрій перекваліфікувався в агітатори.

15.10.2012, 16:47

Серед відомих краян, які вирішили підтримати Артема Семенюка і владика Онуфрій. Цікаво, що його агітаторський спіч у газеті "Свобода слова" на четвертому місці. Перший - від ковбасного короля Кібіча, другий - від чиновника Куліша, третій від бізнесмена і депутата Григорія Туруна, і четверте місце у владики.  Розстановка пріоритетів очевидна і показова. Чи бува не владика у цьому винний? Участь церкви у політиці стає звичайною. Духовні отці відкрили у собі таланти агітаторів? А інші таланти у них є?

 

 Митрополит Володимир нагадав про неприпустимість політичної агітації в церкві 

Митрополит Володимир видав розпорядження, в якому нагадав про неприпустимість політичної агітації в храмах УПЦ. Блаженніший Митрополит Володимир видав розпорядження, в якому нагадав духовенству про неможливість політичної агітації в храмах і монастирях Української Православної Церкви. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Як наголошується в розпорядженні, «напередодні виборів до Верховної Ради України та у зв’язку зі зверненнями з боку віруючих та засобів масової інформації нагадую вікарним єпископам, намісникам та настоятелькам монастирів, настоятелям храмів та всім клірикам Київської митрополії Української Православної Церкви про неможливість проведення політичної агітації та роздачі політичної агітаційної літератури в храмах та монастирях Української Православної Церкви».

Також в документі підкреслюється, що «політична агітація в храмах та монастирях суперечить рішенням Священноначалля нашої Церкви - Основам соціальної концепції УПЦ (розділ V), Зверненню Собору єпископів УПЦ від 21 грудня 2007 року, Зверненню Священного Синоду УПЦ до православних громадян у зв’язку з майбутніми виборами до Верховної Ради України від 25 серпня 2012 року, постанові Архієрейського Собору РПЦ 2011 року «Практика заявлений и действий иерархов, духовенства и мирян во время предвыборных кампаний», рішенню Священного Синоду РПЦ від 4 жовтня 2012 року (журнал № 93) та численним нагадуванням Священноначалля щодо неможливості політизації церковного життя». У розпорядженні зазначається, що політична агітація релігійними організаціями суперечить Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Митрополит Володимир благословив в усіх храмах та монастирях Київської Митрополії УПЦ та в ставропігійних монастирях УПЦ після закінчення богослужіння в найближчий недільний день оголосити Звернення Священного Синоду УПЦ від 25 серпня 2012 року.

Предстоятель УПЦ закликав віруючих Української Православної Церкви – кандидатів у депутати і виборців, утриматися від політичної агітації в храмах та монастирях. «Нехай про добрих людей свідчать добрі справи і християнський спосіб життя», - наголосив митрополит Володимир і нагадав, що «порушення даного розпорядження нестиме за собою церковно-канонічну відповідальність».

1


КОМЕНТАРІ (2)

Глава УПЦ МП нагадав про заборону передвиборної агітації

15 жовтня 2012 11:52

0

Предстоятель Української православної церкви Московського Патріархату митрополит Володимир нагадав священикам про заборону політичної агітації в храмах і монастирях України

Про це йдеться у виданому напередодні парламентських виборів розпорядженні Володимира, текст якого мають у розпорядженні «Коментарі».

Зокрема Митрополит нагадав, що політична агітація у храмах і монастирях «суперечить рішенням Священноначалля нашої Церкви - Основам соціальної концепції УПЦ» та іншим рішенням церковних органів.

«Також політична агітація релігійними організаціями суперечить Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», - додав Володимир.

Також він закликав вірян УПЦ - кандидатів у депутати та виборців, «утриматися від політичної агітації у храмах та монастирях. «Порушення цього розпорядження нестиме за собою церковно-канонічну відповідальність», - йдеться в документі.

Як повідомляли «Коментарі», наприкінці серпня Священний Синод УПЦ (МП) оприлюднив звернення до православних громадян, у якому йшлося, що УПЦ не є суб’єктом політичного процесу, «не бере участі у політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата». 

avatar

Патріарх

15 жовтня 2012 12:49

Кто со всех бигбортов смотрит, как напыщенный индюк?

Каждая собака знает - ЭТО ТЙОМА  СЕМИНДЮК!

 

 

Кто деньгами тут нам сорит, где украл их целый тюк?

В Бессарабии все скажут - ЭТО ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

За кого рвет ж...о...п..у Козак и кто Шуфрича тут друг?

Даже бабушки тут знают - ЭТО ТЙОМА СЕМИНДЮК?

 

 

Кто украсть свободу хочет, сделав с выборами трюк?

Детки в садике покажут - это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

Для кого строчит тут Галиц, Унгурян согнулся в круг?

 В Хотине все дружно скажут - это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

В детстве кто работал много не покладывая рук?

Индюки все ржут тихонько - это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

Кто двух слов связать не может если спрашивают вдруг?

Во всех селах точно знают - это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

За кого все лямку тянут, но тяжелый очень плуг?

Соцработники и школа (хором): это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

Кто мажор, Папая школа, если вы забыли вдруг?

Олигархи Вам напомнят: это ТЙОМА СЕМИНДЮК!

 

 

За кого нас всех считает банда хитреньких ворюг?

Мы громадой  дружно скажем: ДО СВИДАНЬЯ СЕМЕНЮК!

 

 

avatar

Москаль

15 жовтня 2012 14:21