У Тернополі і Львові обласні ради ухвалили заяви проти капітуляції, у Чернівцях відбулися зборами в ОДА і мітингом (+виступ освітянки та волонтерки Галини Абрам'юк)

У Тернополі і Львові обласні ради ухвалили заяви проти капітуляції, у Чернівцях відбулися зборами в ОДА і мітингом (+виступ освітянки та волонтерки Галини Абрам'юк)

02.10.2019, 21:10
У той час, коли Львівська та Тернопільська обласні ради рішуче заперечили проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра", у Чернівцях заледве спромоглися на малолюдний мітинг
 
У Чернівцях сьогодні ввечері на Центральній площі кілька сотень місцевих мешканців зібралися на акцію протесту через підписання в Мінську "формули Штайнмаєра".

Як передає кореспондентка molbuk.ua, учасники мітингу прийшли на площу з плакатами "Ні капітуляції!", "Вийди звідси, розбійник", "Не капітуляція. Це колаборація", а хтось був з українськими прапорами.
 
Серед присутніх були ветерани АТО, представники громадських організацій, політики та всі небайдужі. Висловитись давали всім охочим.

"Не має бути формули Штайнмаєра, має бути формула України. Нам потрібно об'єднатись", - закликали активісти.

"Коли вибрали Зеленського, він говорив, що все має бути прозоро, бо всі ми - президенти. Але ми були там, коли підписували? Ми знаємо, що підписали? Нас питали? Якби не російські ЗМІ, які публікували криві фотографії договору, ми б навіть не знали, на що йдемо! На брифінгу наш президент розповідав речі, які зовсім не співпадають з реальністю", - розповів один з учасників акції протесту.

Громадські активісти зачитали лист, який направили Володимиру Зеленському.

Обурювались активісти й на те, чому так мало молоді було на мітингу.

"Чому у вікнах ВНЗ не горить світло? Де наша молодь? Їм байдуже на долю нашої країни?", – вигукували учасники заходу.

Наприкінці мітингу організатори пообіцяли й надалі продовжувати акції протесту, про які буде додатково повідомлено.
 
На площі виступає освітянка та волонтер Галина Абрам'юк. ЧЕРНІВЧАНИ - НЕ МОВЧІТЬ !!!
 

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

«Має бути формула України»: сотні чернівчан прийшли на акцію протесту на Центральну площу

 У Хотині ветерани російсько-української війни виступили проти підписання Мінських угод за "формулою Штайнмаєра".

Про це повідомляють Хотинські вісті.

Учасники війни на Донбасі вийшли з плакатами, на яких написано "Мінськ - це зрада. ЗЕ продає Україну".

"Підписання Мінських угод - це зрада! Так пропаде наша держава, за яку загинуло багато людей. Ми проти цього", - каже один з учасників акції протесту.

"У мене не вкладається в голові, як можна відвести війська? Добровольці не складуть зброю до повного завершення війни. Це наша Богом дана земля! Ніхто не має права продавати її й ділити"

Цього ж дня у Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулося засідання Громадської ради, на якому обговорювали так звану "формулу Штайнмаєра", текст якої погодила Україна.

Зокрема, члени Громадської ради сформували проект звернення до Верховної Ради, Президента і РНБО, в якому закликали державне керівництво негайно реагувати на ситуацію з впровадженням формули Штайнмаєра, передає кореспондент Інформаційного агентства https://acc.cv.ua/ 

"Вважаємо за необхідне акцентувати увагу на потребі негайної реакції задля:

1. Збереження цілісності і соборності Української держави в межах міжнародних домовленостей;

2. Вибори можуть бути проведені лише за умов повного контролю території українською стороною;

3. За умовами "формули Штайнмаєра" будуть легітимізовані терористи й антиукраїнські бойовики, що викликає велике занепокоєння і це неприпустимо", - йдеться у зверненні.

Також члени Громадської ради вирішили звернутися до депутатів обласної ради, щоб на наступне пленарне засідання запросили народних депутатів від Чернівецької області. А також, щоб провели позачергове засідання "у зв'язку з тривожною ситуацією в країні".

"Ситуація матиме декілька шляхів вирішення. Але я особисто не бачу нічого в цьому доброго", - заявив Тарас Халавка, голова Громадської ради.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/na-bukovini-zvernulisya-do-prezidenta-cherez-formulu-shtaynmaera-50103. Сайт http://acc.cv.ua/

ДОВІДКОВО:

 
Депутати Тернопільської облради на сьогоднішній сесії прийняли звернення до керівництва держави та органів місцевого самоврядування, яким рішуче заперечили проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії. Закликаємо органи місцевого самоврядування Тернопільської області висловлювати свої протести проти початку капітуляції», - йдеться, зокрема, у зверненні до керівництва держави.

Також депутати звернулися до Асоціації міст України з пропозицією провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради України. Та підтвердили готовність Тернопільської обласної ради до такої акції.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Львівська обласна рада на позачерговому засіданні ухвалила заяви про недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої "формули Штайнмаєра", і про неприпустимість відведення українських військ з лінії розмежування на Донбасі.

Львівська облрада на позачерговому засіданні ухвалила заяви про недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати вбачають в імплементації так званої "формули Штайнмаєра", і про неприпустимість відведення українських військ з лінії розмежування на Донбасі.

Рішення було прийнято одностайно 66 голосами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усі без виключення депутати, присутні в залі, висловилися проти капітуляції", - підсумував результати голосування голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Підтриманий депутатами текст заяви про недопустимість капітуляції Ганущин опублікував у Facebook.

Текст заяви щодо неприпустимості відведення сил і засобів Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України, від меж тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях розміщено на сайті обласної ради.

У ній наголошено, що факт остаточного виведення та повної відсутності всіх збройних формувань Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях у порядку, визначеному законом «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», встановлюється Міністром оборони України та Міністром внутрішніх справ України шляхом спільного подання Президенту України, який виключно на цій підставі приймає відповідне рішення. Лише в такому порядку може стартувати завершення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, визначене окремими рішеннями Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. Втручання ж будь-яких осіб, незалежно від посади, у тому числі учасників тристоронніх контактних груп, Міністра зовнішніх справ України, керівників Офісу Президента України, в управління заходами із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях не допускається, зазначили депутати.

Напередодні Україна погодила у Тристоронній контактній групі (м. Мінськ) імплементацію до українського законодавства так званої "формули Штайнмаєра".

Президент Володимир Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Сході України Мартін Сайдік заявив, що 7 жовтня буде поновлено розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському на Донбасі.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання "формули Штайнмаєра". Вони вважають, виведення військ і поновлення контролю України над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу. Ввечері 1 жовтня у центрі Києва пройшла акція проти "формули Штайнмаєра".

 

Джерело: https://molbuk.ua/https://www.ukrinform.ua/Хотинські вісті.

1