У «суді» в Криму Єсипенко заявив про катування

У «суді» в Криму Єсипенко заявив про катування

07.04.2021, 11:18

В тимчасово окупованому Росією Криму відбувся розгляд справи проти фрілансера «Радіо Свобода» Владислава Єспенка. Під час засідання журналіст оголосив про катування, розповів його адвокат Олексій Ладін «Крим.Реаліям».

Засідання окупаційного «суду» проводилося у закритому режимі нібито через епідемію коронавірусної інфекції, хоча це вперше на засідання у цій справі допустили незалежних адвокатів і вдалося поспілкуватися з Єсипенком.

Під час засідання розглядали скарги адвокатів на арешт журналіста.

За підсумком розгляду скарги, суд відмовив у її задоволенні, Владислав Єсипенко залишиться у СІЗО щонайменше до 11 травня, — сказав Ладін.

Єсипенко розповів «суду», що після затримання окупаційні силовики ФСБ два дні його катували. Саме у ці дні до нього не пускали адвоката. Окрім того, в залі «суду» він відмовився від окупаційної «адвокатки» Віолетти Синєглазової.

Нагадаємо, силовики ФСБ затримали в тимчасово окупованому Росією Криму жителя Кривого Рогу Владислава Єсипенка.

Вони стверджують, що нібито Єсипенко зізнався у зборі інформації «про місця масового перебування людей і життєзабезпечення», що знімав фото і відео для Служби зовнішньої розвідки України, а «завдання йому на це видав полковник з прізвищем Кравчук».

Сполучені Штати Америки публічно засудили незаконне позбавлення волі окупантами співробітника «Радіо Свободи» Єсипенка. Відповідну заяву опублікувало американське посольство у Києві.

Як інформували «Кримські новини», джерело у СІЗО Сімферополя повідомило, що співробітники ФСБ (Федеральної служби безпеки) Росії катували струмом Владислава Єсипенка.

Джерело: https://qha.com.ua/novosti-uk/u-sudi-v-krymu-yesypenko-zayavyv-pro-katuvannya/?fbclid=IwAR3v1y6kwZeXc-Vvu3TdCPNLrbANo9Jwt2sDIbbQo609kdi9w56KzBK9ZCM

1