У студента Максима Марка - обшук!

У студента Максима Марка - обшук!

10.12.2013, 19:59

Про це повідомив депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук. Йдеться про студента, який нібито намагався пронести каністру з бензином до Чернівецької міської ради.  

- Поки президенти бла-бла... У студента Максима Марка в Чернівцях УМВС України в Чернівецькій області проводить обшук...  На майдан в Києвi вперше за останню добу пiдходять органiзованими колонами студенти... Українцям оголосили вiйну... - каже Олексій Каспрук. - Про те, що прийшли на обшук, повiдомити вiн встиг, адвоката телефон записав, але на звязок не вийшов, телефон не вiдповiдає... Говорять рiзне.... Не знаю, шо там з Марко та бензинами, провокацiй багато. Але переконаний, що ця справа мае бути пiд повним контролем громадськостi та ЗМI.

Повідомлень від СЗГ УМВС України в Чернівецькій області про цю подію поки не надходило. 

- Ми робимо офіційну заяву, - заявив під час прес-конференції 5 грудня Олексій Каспрук. - Хто був учасником цих подій і до кого будуть претензії з боку правоохоронних органів, адміністрації тощо закликаю звертатися до нас, до мене особисто на мобільний телефон. Ми будемо забезпечувати юридичний і політичний захист всіх тих людей, до яких будуть претензії.

І про каністру з бензином з 3 хв. 45 сек.

1


КОМЕНТАРІ (1)

ЗРАЗОК

пояснення для студентів та інших осіб, яких будуть викликати

до слідчого для надання пояснень у зв’язку з перебуванням

 в міській раді 2 грудня 2013 року   

 

Я, Іванюк Іван Іванович, 2 грудня 2013 року, приблизно о 17.00 год, прийшов на мітинг  на  центральну площу. Перед міською радою стояло багато людей, які вигукували різні гасла проти  депутатів і секретаря. Всі бажаючі безперешкодно проходили в міську раду дивитись на першому поверсі сесію по телевізору. Ніхто нікого не зупиняв і я також пішов погрітися.

     Після того як секретар Михайлішин відмовився поставити на голосування питання про свою відставку багато людей, котрих я не знаю, піднялися на другий поверх і стали в проході і в дверях до зали,  де проходила сесія. Всі ми голосно скандували «ганьба» і «відставка».

     Пройти назад було дуже важко, бо народу було багато.

     До нас підходили якісь люди, говорили, що то депутати,  і грозили нам криміналом за то, що ми ввійшли в міську раду.

     Десь через півтора-дві години в проході людей стало менше і всі, хто хотів почали виходити і заходити. Я також виходив і заходив декілька разів. Ніхто нікого не блокував. В залі людей ставало все менше. Нам сказали, що депутати виходять через другий вихід за сценою.

     Після того, як на трибуну вийшов якийсь студент і сказав, що ми йдемо, я також  пішов з міської ради. Ще трохи потусувався на центральній площі і пішов додому.   

    

Примітка:

1. Відповідно до ст.39 Конституції України громадяни мають право на мирні зібрання.

2. Відповідно до ст.3 Закону України «Про доступ до публічної інформації» громадяни мають право на доступ до засідань колегіальних суб’єктів владних повноважень.  

3. Думай, що говориш і пишеш !!!

avatar

Студент-юрист

10 грудня 2013 17:51