У Стрілецькому Куті відкрили Народний дім

У Стрілецькому Куті відкрили Народний дім

06.01.2016, 20:40

Село Стрілецький Кут — центр сільської ради, до складу якої також входять населені пункти Ревне і Бурдей, живе звичним сільським життям. Тут є майже все, що потрібно місцевим мешканцям — дитячий садок, школа, бібліотека, пошта, амбулаторія тощо. А ось закладу культури в селі довгий час не було. Тому урочисте відкриття Народного дому, яке відбулося минулої неділі, 20 грудня, стало однією з найочікуваніших подій для жителів села.

Привітали працівників культури і сельчан з цієї приємної нагоди колишній стрілецькокутський сільський голова Михайло Боднарюк, який пропрацював на цій посаді близько 40 років, в.о. заступника голови РДА Галина Мельничук, начальник відділу культури, національностей та релігій РДА Оксана Тощук, завідуюча кабінетом клубної роботи Центру культури Буковини Неля Труфин та інші поважні гості. Після урочистого перерізання стрічки свято відкрив чинний сільський голова Василь Вудвуд.
 
Цікаву різнопланову концертну програму забезпечили учасники художньої самодіяльності села. З власною вітальною програмою виступили найменші учасники свята — вихованці дошкільного навчального закладу «Берізка». Патріотичні вірші про рідне село, мальовничий буковинський край і неньку Україну представили юні читці-декламатори — учні 5-6 і 10 класів Стрілецькокутського ЗНЗ. Своїм виступом потішили глядачів виконавці естрадної пісні Марина Боднар і Настя Тащук, а також вокальний дует «Два кольори».
 
— У нас довгий час не було закладу культури. Старий клуб, що деякий період функціонував у приміщенні колишньої попової стайні, свого часу віддали церкві (зараз на його місці стоїть новий храм). Потім будинок культури розмістили у приміщеннях дитсадка, а коли дошкільнят побільшало — в кількох кімнатах пошти. На будівництво нового приміщення все ніяк не знаходились кошти. І лише два роки тому рішенням сесії Стрілецькокутської сільської ради було виділено приміщення під Народний дім і майже 200 тисяч гривень для капітального ремонту будівлі, — розповідає завідуюча Народним домом с.Стрілецький Кут Галина Якович. — Ремонт тривав з грудня 2014 року. На внутрішні роботи витрачено 138 тисяч гривень, на зовнішні — 50 тис.грн. Всередині все зробили під старовину, в кращих народних традиціях оформили зали і народознавчу кімнату-музей. Тут і піч бутафорна і стародавні предмети побуту — праска, різні глечики, грона калини… Вхід до приміщення зробили у вигляді українського ґанку. І оскільки зал маленький (всього на 80 глядачів), то у гарну і теплу погоду ми проводимо культурно-масові заходи надворі, використовуючи ґанок як сцену. Тому в мріях — добудувати гарний великий зал, — ділиться Галина Василівна.
 
— Не можу не подякувати людям, без допомоги і сприяння яких відкриття нашого Народного дому не відбулося б, — каже Г.В.Якович. — Висловлюю вдячність начальнику відділу культури, національностей та релігій РДА О.Д.Тощук, директору РБНТД В.В.Білокрилій, колишньому стрілецькокутському сільському голові М.Д.Боднарюку, секретарю сільської ради О.В.Малярчук і головному бухгалтеру сільради О.І.Даневич, нинішньому сільському голові В.К.Вудвуду, депутатові районної ради В.В.Галичуку, депутату сільської ради С.В.Тащуку, підприємцям села І.Оленчук, Ю.Оленчук, А.Завадюку, В.Тащуку. За постійну співпрацю дякую завідуючій ДНЗ «Берізка» С.І.Кушнір та колишній завідуючій дошкільним закладом О.В.Тащук, адміністрації і педколективу Стрілецькокутського ЗНЗ та іншим.

Наш кор.

Джерело: http://freelife.cv.ua/

1