У Сторожинці проголосували за створення об'єднаної громади

У Сторожинці проголосували за створення об'єднаної громади

22.03.2016, 11:00

У м. Сторожинець відбулося громадське обговорення питання створення Сторожинецької об’єднаної територіальної громади та визначення населених пунктів, які варто запросити до участі в об’єднаній громаді.

В управлінні регіонального розвитку, архітектури та містобудування обласної державної адміністрації повідомляють, що висловлювалися думки про необхідність прискорення процесу формування об’єднаної громади з центром у Сторожинці. Лунали й пропозиції щодо необхідності створення у м. Сторожинець великої громади, куди б увійшли всі села району, які до цього часу не об’єднались.

За підсумками обговорення громадянами вирішено надати згоду на добровільне об’єднання територіальних громад Сторожинця та сіл Банилів-Підгірний, Бобівці, Будецень, Верхні Петрівці, Давидівка, Зруб-Комарівці, Кам’яна, Комарівці, Костинці, Ясени, Михальча, Дубове, Заволока, Спаська, Нижні Петрівці, Аршиця, Стара Жадова, Дібрівка, Косованка, Нові Бросківці, Заболоття, Панка, Ропча, Слобода-Комарівці, Старі Бросківці, Череш.

Нагадаємо, при об’єднанні у громаді обіцяють залишати громаді 60% ПДФО, 5% акцизу з підакцизних товарів, 25% екологічного податку, 100% податку з нерухомості, а також мита і зборів, які будуть запроваджені в громаді.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/9138-u-storozhintsi-progolosuvali-za-stvorennya-ob-ednanoji-gromadi. Сайт http://acc.cv.ua/

1