У столиці Буковини створять європейський центр дружби та партнерства

У столиці Буковини створять європейський центр дружби та партнерства

02.08.2016, 01:23

Ідею створення центру обговорили під час зустрічі голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та Президент Федеративної землі Швабія (Німеччина) Юрген Райхерт сьогодні, 1 серпня. За словами виконавчого директора Інституту Буковинознавства Аугсбурзького університету Отто Галабріна, таким чином буковинці зможуть отримати доступ до найповнішої інформації про усі регіони й міста-побратими нашого краю.

Також Юрген Райхерт запропонував розпочати підготовку до реалізації проекту з реновації за європейськими стандартами одного з чернівецьких скверів, що у майбутньому символізуватиме партнерство Швабією з Буковиною. На його думку, міський сквер, що знаходиться навпроти колишньої резиденції буковинських митрополитів, міг би слугувати чудовим прикладом втілення ідей європейського паркового мистецтва. «Втім будь-яким роботам з благоустрою території скверу повинне передувати всебічне громадське обговорення цієї ідеї», – наголосив Президент Федеративної землі Швабія.

Відтак сторони обговорили питання налагодження партнерських відносин між Чернівецьким обласним центром соціальної реабілітації «Особлива дитина» та відповідною установою м.Аугсбург (Швабія). «Така співпраця включатиме обмін досвідом між фахівцями двох установ та надання буковинському реабілітаційному центру гуманітарної допомоги», – відзначив Юрген Райхерт.

Насамкінець, Іван Мунтян та Юрген Райхерт спільно з головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком та Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком оглянули декілька приміщень у центрі Чернівців, у яких можна би було розмістити вищезгаданий європейський центр дружби та партнерства.

-  Запропонували декілька варіантів, рішення прийматиме німецька сторона ;) - повідомив Іван Мунтян. -  До слова. Наступного року виповнюється 20 років з того часу, як федеративна земля Швабія, Чернівецька область та Сучавський повіт стали регіонами-побратимами. А у 2000 році наші три регіони та департамент Майєнн (Франція) започаткували чотиристороннє партнерство у галузі культури, молодіжної політики і спорту. Саме тому голова Сучавської повітової ради Георге Флутур запропонував провести у Чернівцях зустріч керівників усіх чотирьох регіонів орієнтовно у першій декаді жовтня. Сьогодні ж пан Юрген Райхерт також висловився на користь такої зустрічі. Буковино, чекай гостей!

Прес-служба обласної ради

- Вибираємо приміщення для майбутнього європейського центру дружби та співробітництва, - прокоментував голова обласної ради Іван Мунтян наступні фотографії. 

1