У столиці Буковини відкрито пам’ятні дошки загиблим учасникам бойових дій на Сході України

У столиці Буковини відкрито пам’ятні дошки загиблим учасникам бойових дій на Сході України

14.12.2016, 16:33

Сьогодні, 14 грудня, у Чернівецькому військово-спортивному ліцеї на вул. Луковецькій, 29 обласного центру відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальних дощок Анастасії Горбачовій і Дмитру Руснаку – вихованцям навчального закладу, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави, захищаючи її незалежність і територіальну цілісність. Пам'ять загиблих Героїв вшанував керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Честь та шана буковинським Героям, які стали на захист України заради нашого мирного демократичного майбутнього та віддали найдорожче – власне життя! 2 березня на фасаді Чернівецького військо-спортивного ліцею з’явилася пам’ятна дошка Герою Небесної Сотні Олександру Щербанюку, - написав посадовець на своїй сторінці у ФБ. 

- Сьогодні ж разом з ліцеїстами та представниками влади та громади краю взяв участь в урочистому відкритті меморіальних дощок ще двом вихованцям цього навчального закладу – Героям антитерористичної операції Анастасії Горбачовій та Дмитру Руснаку, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

«Вважаю символічним, що ці пам’ятні дошки відкрито саме у цьому навчальному закладі, адже його вихованці – майбутні захисники Батьківщини – повинні мати приклад для наслідування, близький та знайомий їм. Вірю, що життєвий подвиг та бойова звитяга Анастасії Горбачової та Дмитра Руснака послужать справжнім зразком для не тільки для випускників ліцею, але й для тисяч молодих людей в усіх куточках України. У свою чергу, обласна представницька влада буде й надалі робити все можливе для того, аби учасники та ветерани АТО, родини загиблих воїнів за жодних обставин не залишилися сам на сам з проблемами і труднощами сьогодення», – відзначив голова Чернівецької обласної ради, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

Також сьогодні у Чернівцях відкрито меморіальні дошки ще чотирьом загиблим Героям – учасникам АТО: Віктору Піцулу (ліцей №4), Віктору Міговану (ЗОШ №24), Владиславу Файфурі (ЗОШ №11) та Сергію Ткачуку (ЗОШ №30).

ДОВІДКОВО:

Сьогодні,  14  грудня  о  12 годині відбулося відкриття меморіальних дошок військовослужбовцям, які загинули під час АТО.

Віктору Піцулу - вул.Небесної Сотні, 18-а
Анастасії Горбачовій та Дмитру Руснаку- військово-спортивний ліцей, вул.Луковецька,29
Віктору Міговану - ЗОШ №24 (вул..Фізкультурна,5)
Владиславу   Файфурі   -   ЗОШ  №11,  вул.Південно-Кільцева,7-Б  (буде присутній міський голова О.Каспрук)
Сергію Ткачуку - ЗОШ №30, вул.Щербанюка,4

1