У столиці Буковини відкрито інфоцентр європейського зразка

У столиці Буковини відкрито інфоцентр європейського зразка

13.08.2017, 18:49

Сучасний комунікативний майданчик для обговорення важливих ініціатив та отримання актуальної інформації про регіони-побратими Буковини відкрито 6 серпня у середмісті Чернівців на вулиці Кобилянській, 5. Ремонтно-реставраційні роботи в одному з приміщень колишнього готелю Belle Vue, в якому відтепер функціонуватиме відповідна громадська інформаційна платформа, здійснено за фінансової підтримки округу Швабія землі Баварія Федеративної Республіки Німеччина, Міністерства закордонних справ Республіки Австрія та її Федеральної землі Карінтія. Участь в урочистому відкритті інфоцентру взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Так, керівник представницької влади краю подякував своєму колезі – Президенту Генеральної ради депутатів округу Швабія пану Юргену Райхерту за активне сприяння у реалізації цього проекту, а також висловив сподівання на те, що відтепер буковинці отримають доступ до усієї інформації про партнерські регіони Буковини та Європейський Союз загалом, яка їх цікавить.

«Інфоцентр, окрім власне комунікативної, виконує ще й неабияку іміджеву роль, адже є прикладом реалізації на практиці європейського підходу до вирішення питань, про який усі ми так багато чули. Адже ще рік тому це приміщення більше нагадувало якийсь старий склад, а сьогодні ми зайшли до цілком модерної зали, де є усе необхідне для продуктивної роботи місцевих інтелектуалів та громадських активістів», – відзначив Іван Мунтян.

7 серпня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь та виступив на офіційній зустрічі посадових осіб партнерських регіонів, яка відбулася в рамках саміту учасників міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи». У своєму вітальному слові керівник крайової представницької влади зауважив, що найменша за територією та кількістю населення Чернівецька область є одним з шести регіонів України, які межують з країнами – членами ЄС. «Особливий прикордонний статус області додає їй особливих вигод у справі налагодження транскордонних та міжрегіональних ввзаємин», -наголосив Іван Мунтян.

«Особливого значення у цьому контексті набуло спільне засідання депутатів Чернівецької обласної ради та радників Сучавської повітової ради, яке відбулось у жовтні 2016 року в Сучаві (Румунія). Депутати двох партнерських регіонів розглянули близько 20-ти важливих питань життєдіяльності територіальних громад Чернівецької області та Сучавського повіту у галузі освіти, культури та соціальної сфери» - доповів учасникам зустрічі  очільник обласної представницької влади. «Європейський досвід у сфері реформування місцевого самоврядування є достатньо важливим для України та Чернівецької області», - зауважив він.

«Відтак позитивнй досвід проекту «Чотири регіони для Європи» є взірцем дя багатьох областей України», - наголосив Іван Мунтян. «Сьогодні чимало керівників прикордонних регіонів цікавляться, як нам вдалося досягти наявних результатів у справі прикордонного співробітництва. «Депутатський корпус Чернівецької обласної ради, який представляє 10 найбільш впливових на території області політичних сил, готовий і надалі спрямовувати свої зусилля на впровадження в життя проекту «Чотири регіони для Європи»,- підсумував Іван Мунтян.

Керівник обласної представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на урочистій церемонії відкриття двадцять шостого етапу традиційного міжнародного футбольного турніру в рамках транскордонного проекту «Чотири регіони для Європи». Посадовець тепло привітав організаторів та учасників змагань від імені депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто. Він зауважив, що фізична культура та спорт є потужною об’єднавчою силою, яка допомагає різним народам та регіонам Європи краще пізнати та зрозуміти один одного.

   Керівник крайового парламенту побажав командам чотирьох партнерських регіонів – Сучавського повіту Румунії, департаменту Майєнн (Франція) округу Швабія (ФРН) та Чернівецької області - нових спортивних успіхів та здобутків. «Нехай переможе найсильніший!» - такими словами підсумував свій виступ Іван Мунтян.
 
Офіційні делегації регіонів - учасників міжнародного проекту «Чотири регіони для Європи» з ознайомчою метою відвідали Сокирянський район та Новодністровську ГАЕС. Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян ознайомив своїх закордонних колег з особливостями розвитку садівництва на базі новітніх технологій, розповів про історію та перспективи будівництва і функціонування Дністровської гідроакумулюючої електростанції. Поважні гості мали можливість познайомитись з творчістю кращих фольклорних самодіяльних колективів Сокирянщини,  скуштувати фруктів та ягід, вирощених на родючій бессарабській землі. На завершення короткого знайомства із Сокирянським краєм представники трьох європейських регіонів здійснили захоплюючу екскурсію  Дністровським водосховищем.   
  • Джерело: Прес-служба облради
1