У справі про хабар у Чернівціводоканалі проходять четверо працівників, - коментар мера Чернівців

У справі про хабар у Чернівціводоканалі проходять четверо працівників, - коментар мера Чернівців

20.07.2018, 17:44

Затримали лише відповідального за закупівлі.

Як розповів Олексій Каспрук, міський голова, у постанові щодо хабарництва у КП «Чернівціводоканал» проходять 4 працівники: керівник, заступник, інженер, який відповідає за проведення тендерних закупівель, і його мати, яка також є працівницею водоканалу, нині працює в службі постачання, а раніше була комірником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже три мільйони гривень хабарів і загроза надзвичайних ситуацій екологічного та техногенного характеру - СБУ про викриття на водоканалі

- Вчора один із співробітників, який багато років працює на водоканалі, був затриманий нібито за отримання хабара. Були проведені обшуки: у керівництва, у начальника, у заступника, у ще однієї співробітниці, яка більше 20 років працює на водоканалі і є мамою цього посадовця, який підозрюється у отриманні хабара. У керівників не найшли нічого. Не було вилучено жодних документів, - зазначив Олексій Каспрук.

- Вчора і сьогодні на підприємстві проводилися обшуки. За словами слідчого, наразі підстав для вручення підозри керівнику і заступнику немає, вони просто оперували офіційними документами. Інженер заарештований, зараз у Києві. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу, - каже Олексій Каспрук. - Також мені відомо, що при обшуку приватного гаражу матері інженера водоканалу, були знайдені певні матеріали, які мають відношення до водопровідного господарства і, згідно опису, належать водоканалу. Їх вилучили і передали на відповідальне збереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного посадовця водоканалу заарештували за хабар 67 тис грн

Мер переконаний: винний підозрюваний чи ні, має вирішити суд.

- Слідство надасть оцінку діям кожного. Безперечно, для репутації підприємства це не дуже добре. Але там працює багато чесних людей, які виконують свою роботу: забезпечують чернівчан водою, забезпечують водовідведення каналізації, і хотять, щоби водоканал був чесним, соціально-відповідальним, прибутковим комунальним підприємством, - додав міський голова.

 Джерело: http://acc.cv.ua/ та https://pogliad.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Що би не говорив каспрук, а навколо себе він "тримає" хабарників і "старі-перевірені", федоруківські кадри. От вони, як крали, так і крадуть. Як "ділилися наверх" - так і діляться. А каспрук корчить із себе незайманого. І співає нам гарно: "Меня там нет!!!"

avatar

Юрій

20 липня 2018 19:24

Не так легко та просто звільнити будь-кого... Потрібно підстави. А при вчиненні корупції, зловживання такі дані можуть здобути тільки правоохоронці у ході проведення розшукових заходів... А те, що Каспер засуджує крадіїїв та хабарників, яких виявляють - це правильно. Він їх не покриває, не відбілює, не немагається виправдати.... Нехай правохоронці та суд скажуть своє слово. Мер не може залізнити кожному в душу і знати чи він хабарник чи ні. Вважаю його позицію правильною...

avatar

Андрій

23 липня 2018 07:48