У справі Білика про підкуп виборців у Чернівцях знову замінили суддю

У справі Білика про підкуп виборців у Чернівцях знову замінили суддю

13.11.2018, 09:45

Вистава по притягненні до відповідальності за підкуп виборців у Чернівцях продовжується.

Про це повідомив представник ОПОРИ Тарас Прокопповідомляє www.buknews.com.ua 

Вчора знову відбулася заміна судді у справі. Суддю Слободян, про яку багато хто говорив, що вона в справах займає принципову позицію, замінили на нового суддю і ним став Смотрицький В.Г.

Заміна відбулася в зв’язку із клопотанням обвинуваченого Білика Ростислава про відвід судді Слободян. Сама суддя теж подала клопотання про самовідвід. Відповідне рішення суддя Слободян аргументувала тим, що раніше під її головуванням були задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про закриття провадження та звільнення від кримінальної відповідальності (у зв'язку з каяттям та співпрацею) студентів, щодо яких судом була встановлена причетність до голосування на місцевих виборах за кандидата Білика з метою отримання грошової вигоди.

Здається, через те, що факт підкупу є очевидним і підтверджений декількома рішеннями суддів, обвинувачений робить все можливе, щоб тільки затягнути процес.

ДОВІДКОВО: 

Свіже рішення, яке прийняла суддя Слободян у паралельній до справі пана Білика (фактично та ж справа, але інша обвинувачена): https://opendatabot.ua/.../76896076... по суті, там знову підтверджено всі факти з минулих судових.

цитати:

- В наданих суду поясненнях ОСОБА_3. пояснила, що повністю визнає свою вину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 160 КК України, щиро розкаюється у вчиненому, є особою, яка раніше не судима, злочин вчинила вперше через незнання законодавства, запевнила суд, що подібного більше не повториться; обставини викладені у пред явленому їй обвинуваченні повністю в показаннях підтвердила. Просила заявлене нею клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності і закриття провадження в справі задовольнити. 

- Прокурор Єремейчук М. у судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання ОСОБА_3 про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв'язку з зміною обстановки і закриття кримінального провадження. 

- суд, - У Х В А Л И В :

Звільнити ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 від кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 160 КК України у зв'язку зі зміною обстановки, як особу, яка перестала бути суспільно небезпечною. Кримінальне провадження №12017000000000394 від 21 квітня 2017 року відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 - закрити.

1