У слід за Новоселицькою районною радою самознищилась фракція ПР у міській раді

21.02.2014, 14:14

Члени фракції ПР під час обговорення зазначили, що в ситуації, коли відбуваються криваві події у столиці та регіонах України, коли члени найбільшої фракції міської ради є насамперед депутатами, вибраними людьми, які повірили у них і довірили захищати їхні інтереси, єдиним правильним рішенням є розпустити фракцію Партії регіонів, як таку, що не може представляти інтереси громади у Новоселицькій міський раді. Щодо членства у Партії регіонів, кожен її член має право на особисте визначення.

Саморозпустилась фракція ПР у Новоселицькій районній раді

Про це заявили голова фракції Г. Парпауц, голова районної ради Д. Шова та голова РДА Г. Нікітович щойно по завершенні засідання фракції.

Як заявив Д. Шова, районна рада та фракція не можуть залишатись осторонь і не відреагувати на криваві події у столиці і регіонах України (пам'ять загиблих на початку засідання вшанували хвилиною мовчання, наголосив він).

Виходячи з почутого і настроїв депутатів, які виходили з засідання, яке проходило у закритому форматі, далеко не всі були справді одностайними. На переконання Д. Шови і новоселицьких вже екс-регіоналів, проблеми які виникли у державі, остаточно розв’язати можуть тільки позачергові вибори на всіх рівнях. У понеділок колишні члени фракції зберуться у районній раді для вирішення подальших питань діяльності. Нові політичні утворення, які будуть у райраді оголосили відкритими для всіх політичних сил. В якому форматі будуть створюватись ці об’єднання, наразі незрозуміло. Одне, що ясно із заяви керівників району – колишні члени фракції є фахівцями, їх вибрали люди, а отже вони повинні працювати надалі.

На запитання, чи буде скликано позачергову сесію райради, голова районної ради відповів заперечно – сесія пройде згідно розкладу, 20 березня.  Голова адміністрації Г. Нікітович заявив, що готовий залишити крісло будь-коли, єдине хотів би, щоб ті, хто прийдуть, працювали в районі не гірше за них. Він, особисто, без роботи не залишаться. На запитання – кому підкорятиметься і чиї розпорядження виконуватиме районна адміністрація відповідь була такою: згідно чинного законодавства і Конституції – тим органам, які на цей момент є легітимними: обласної державної адміністрації, кабміну, адміністрації президента, бо район має жити.  

1