Директорку Великокучурівської школи під крики «Ганьба» забрала карета швидкої допомоги (оновлено)

Директорку Великокучурівської школи під крики «Ганьба» забрала карета швидкої допомоги (оновлено)

17.01.2015, 17:19

16 січня 2015 року, у селі Великий Кучурів відбулися позачергові загальношкільні Збори за участю мешканців села.

На порядок денний Зборів було винесене одне єдине питання: ситуація, що склалася у Великокучурівській ЗОШ I-III ступенів.

На збори прийшли близько 400 жителів села, в основному батьки дітей, які навчаються у цій школі. Прийшли на Збори й самі учні школи, аби висловити свою позицію. У руках вони тримали плакати з написами: «Верніть нам нашого директора Мінтенка Сергія Георгійовича», «Поверніть спокій у нашу школу», «Поверніть нашого директора». Після зборів ці плакати діти вручили т.в.о. начальника управління освіти, сімї, молоді та спорту району Олександру Гаденко.

У зборах взяли участь представники Сторожинецької РДА та районної ради, т.в.о. начальника управління освіти, сімї, молоді та спорту району Олександр Гаденко.

Усі присутні мали змогу висловити своє бачення ситуації. Після двогодинного обговорення,  заслуховування думок  батьків  та учнів з приводу ситуації в школі, Збори одноголосно вирішили:

- Висловити недовіру директору Велкокучурівської ЗОШ I-IIIступенів Томінець А.К  та звільнити її із займаної посади.

- Поновити на посаді директора Велкокучурівської ЗОШ I-IIIступенів Мінтенка С. Г. до 20 січня 2015 року.

- Звернутися до народного депутата України Тіміша Г.І з проханням сприяти у вирішенні даного питання.

Під час Зборів батьки та учні хотіли почути і думку діючого директора з приводуситуації в школі. Запросити Томінець А.К. доручили її ж керівнику - Олександру Гаденко. Він пішов особисто її запросити, але повернувся ні з чим, повідомивши, що директор Томінець А.К. відмовилася брати участь у Зборах.

Це дуже обурило громаду села. Ініціативу взяли в руки батьки та учні. Вони взяли  т.в.о. начальника управління освіти, сімї, молоді та спорту Сторожинецької РДА Олександра Гаденка по під руки і завели до директорки в кабінет. Туди ж прийшли представники районної влади.

Там же, у робочому кабінеті директорки, їх усіх громада села і заблокувала. 

У кабінеті знаходиться близько 50 осіб - батьків дітей - учнів школи. Вони вимагають звільнення директора Томинець Олени Костянтинівни.

Також заблокованими в кабінеті залишаються перший заступник голови Сторожинецької РДА, заступник голови Сторожинецького районної ради та т.в.о. начальника управління освіти, сім'ї та молоді Сторожинецької РДА.

У кабінет зайшов дільничний інспектор міліції і повідомив, що в школу направляється начальник Сторожинецького районного відділу міліції.

Директор поки ніяк не коментує те, що відбувається.

Люди вимагали, аби директорка написала заяву. Жінка не хотіла цього робити. Блокада тривала упродовж двох годин. У результаті директорку школи забрала карета швидкої допомоги, а розрулювати ситуацію змушений був т.в.о. начальника управління освіти, сімї, молоді та спорту Сторожинецької РДА  Олександр Гаденко,  який пообіцяв розглянути звернення Зборів вже наступного дня, 17 січня. Після цього усі розійшлися.

Учора, після 2-годинного блокування   директорки в  її робочому кабінеті, їй стало зле. За словами лікарів, у неї стався гіпертонічний криз. Наразі вона знаходиться у лікарні. Зле у заблокованому кабінеті стало і т.в.о. начальника управління освіти, сім'ї, спорту та молоді Сторожинецької РДА Олександру Гаденко, та лікарі зробили йому укол і йому стало легше.

 Після 2-годинного блокування   директорки в  її робочому кабінеті, їй стало зле.

За словами лікарів, у неї стався гіпертонічний криз. Наразі вона знаходиться у лікарні.

Зле у заблокованому кабінеті стало і т.в.о. начальника управління освіти, сім'ї, спорту та молоді Сторожинецької РДА Олександру Гаденко, та лікарі зробили йому укол і йому стало легше.

Також заблокованими в кабінеті диретора були перший заступник голови Сторожинецької РДА Юрій Фурніка,  заступник голови Сторожинецького районної ради Іван Патарак, т.в.о. начальника управління освіти, сім'ї, спорту та молоді Сторожинецької РДА Олександр Гаденко та заступник Великокучурівського сільського голови Марія Цуркан.

Пізніше до кабінету  зайшов дільничний інспектор міліції, а потім і сам начальник Сторожинецького райвіділу міліції і повідомив, що в школу направляється начальник Сторожинецького районного відділу міліції Геннадій Федорюк.

Батьки вимагали директорку написати заяву на звільнення, хотіли з нею поспілкуватися, однак жінка «наче води в рот набрала» - весь час просиділа за своїм столом мовчки. Заяву не написала.

Батьки учнів школи ж  казали, що не підуть, поки директор не напише заяву про звільнення. Потім батьків попросили вийти в коридор на 10 хвилин.

Після 10-хвилинних перемовин за участю представників Сторожинецької районної влади, заступниці сільського голови Великого Кучурова, начальника райвідділу міліції, діючого та колишнього директора,т.в.о. начальника управління освіти, сім'ї, спорту та молоді Сторожинецької РДА Олександр Гаденко вийшов до людей у коридор і запевнив, що 17 січня у райуправлінні освіти розглянуть звернення батьків, прийняте на зборах - звільнити Томінець А. К. з посади директора та поновити на цій посаді Сергія Мінтенка. Тільки після цього натовп батьків о 7-й годині вечора неохоче покинув приміщення школи.

Нагадаємо, вчора близько 50 батьків учнів школи заблокували директора Томінець Альону Костянтинівну в її робочому кабінеті. Люди вимагали від директора написати заяву на звільнення, оскільки перед тим на позачергових шкільних зборах за участю мешканців села вони одноголосно висловили недовіру діючому директору школи Томінець Альоні Костянтинівні. Натомість батьки та учні школи вимагають поновити на посаді колишнього директора Сергія Мінтенка.

Із заблокованого кабінету розповідає журналіст сайту 0372.ua.

 

Конфліктну ситуацію у Великокучурівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Сторожинецького району розглянула 17.12.2014 постійна комісія облради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова комісії – Володимир Гребенщиков) відповідно до звернення батьківського комітету школи. У роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко.

Батьки учнів Великокучурівської школи вимагають звільнення трьох вчителів школи, які, за словами батьківського комітету, допускали неодноразовий психологічний тиск на дітей та жорстоко з ними поводились, повідомляє прес-служба обласної ради.

На засіданні були присутні нинішній директор школи, представники районного відділу та обласного департаменту освіти, керівники Сторожинецької районної ради та райдержадміністрації. Всі присутні мали змогу висловити своє бачення ситуації. Після її тривалого обговорення, неодноразового заслуховування думок щодо позиції сторін конфлікту, організації навчально-виховного процесу, ролі і місця у ньому батьків, учнів та педагогів загалом, були зроблені спроби знайти порозуміння.

Члени постійної комісії обласної ради рекомендували Департаменту освіти ОДА розглянути всі наявні документи і матеріали та вирішити питання працевлаштування вчителів, проти яких протестує батьківський комітет. Сторожинецькій районній раді та райдержадміністрації рекомендовано провести збори батьківського загалу школи для вивчення пропозицій громади щодо ситуації в місцевій школі та забезпечення відвідування дітьми навчального закладу. Представникам батьківського комітету рекомендовано розглянути доцільність проведення запланованої ними акції протесту з огляду на досягнутий компроміс.

Як повідомляють джерела BukNews, бунт батьків дітей Великокучурівської ЗОШ, який мав бути 18 грудня о 10.00, відмінили, тому що вони добилися, чого хотіли.

1


КОМЕНТАРІ (7)

школа стороженць не є школа кучурова,але як директора погнали то свято место пусто не буває

революція гідності так революція гідності!

 

avatar

Люда

17 січня 2015 17:59

 Шановні читачі! Звертаюся до Вас як стороння людина, якій просто цікаво знати, що ганебного зробила нинішня директорка? Чому вигуки "ганьба"?людина абсолютно нова, призначена на посаду, сумлінно виконує своі обов'язки! Питання до бувшого директора чого він так хоче повернутися в це крісло? Громада села йде на поводу у попереднього директора,який використовує підлі методи боротьби,ніодна порядна людина так би не поступала. То ганьба Сергію Мінтенко!

avatar

Вікторія

18 січня 2015 14:16

Яка дикість!

Батьки, як ви будете дивитись в очі вашим дітям, коли вони виростуть і зрозуміють, що їх втягнули в закулісні інтриги. А вам не соромно так себе вести. Хоча б на мить поставте себе на місце директорки. Чи змогли б ви витримати таку наругу?

Кого ви захищаєте? Людину, яка вами маніпулює? 

avatar

Валентина

19 січня 2015 10:47

Зі сторони виглядає наче екс-директор намагається повернути собі посаду. Дивлячись на дітей розумієш, що у нашої країни майбутнього не має. Де повага, де культура!!!!!!!!!!! Якщо цьому їх навчав екс-директор, це є предметом розслідування прокуратури.

avatar

Іван

19 січня 2015 11:50

Переглянувши серію відеофрагментів у мене склалось вкрай негативне враження поведінка колишнього директора. Послухавши його палкі промови складається враження, що у людини не має освіти. Як директор може вживати такі слова та вирази як "тягнути кота ...", "розводити". Мабуть директор є прихильником ПР. 

avatar

Степан

19 січня 2015 12:41

Ось коментар Голови Сторожинецької районної державної адміністрації: https://www.youtube.com/watch?v=N2Z74CNvrOI&feature=youtu.be Я впевнений, що це свавілля скоро припинеться!

avatar

Андрій

20 січня 2015 22:06

Все це свавілля - справа рук мінтенка (навіть не хочеться писати його прізвище з великої букви). не розумію, як досі правоохоронні органи не втрутяться та не спитають за всіма правилами Закону з заколотників. Не вистачало лише, аби батьки, що знають мінімум з того, що там є насправді, керували освітою! мінтенко щось занадто розходився! Який він директор? Завгосп, та ще й не особливо освічений...

avatar

Освітянка

21 січня 2015 15:29