У селі Васловівці «батьківщинівці» зупинили незаконне використання агрохолдингом земель запасу сільської ради

У селі Васловівці «батьківщинівці» зупинили незаконне використання агрохолдингом земель запасу сільської ради

03.05.2018, 13:05

У селі Васловівці Заставнівського району група активістів, серед яких і представники ВО «Батьківщина», зупинили незаконну обробку земель запасу Васловівської сільради агрофірмою «Мрія Фармінг Буковина». Як повідомляє прес-служба Чернівецького обласного осередку «Батьківщини», на місце події викликали представників районної влади і наряд міліції.

Агрофірма за потурання попереднього керівництва села безпідставно користувалася 15-ма гектарами земель запасу сільської ради – не маючи ні відповідного договору, не сплачуючи жодних коштів за це. Коли цієї весни вони зібралися продовжити таке користування, їх зупинили. Важка землеобробна техніка прибула на місце вночі, їй перешкодили здійснювати роботи і нинішня голова сільради Ольга Вінничук, і депутати сільради, і активісти-«батьківщинівці». Техніка поїхала геть.

Депутатка, керівниця фракції «Батьківщина» у Заставнівській міськраді Юлія Дупешко-Джус назвала дії агрофірми «земельним рейдерством» і наголосила, що «під покровом ночі творяться темні діла».

 Джерело статті: прес-служба обласної організації партії ВО Батьківщина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На позачерговому засіданні Антирейдерського штабу, скликаному на вимогу Бурбака, розглянули факти махінацій під час перезаключення договорів оренди земельних паїв (ОНОВЛЕНО)

Бурбак вимагає скликати Антирейдерський штаб для негайного захисту майнових прав мешканців Шубранця (+документи)

 

Бурбак допоміг мешканцям Шубранця відстояти їхні інтереси перед двома агрофірмами

1