У селі Рідківці на Буковині попрощалися із 47-річним бійцем АТО з 95-ї бригади Василем Миханюком (відео+фото)

У селі Рідківці на Буковині попрощалися із 47-річним бійцем АТО з 95-ї бригади Василем Миханюком (відео+фото)

10.05.2015, 22:58

У селі Рідківці на Буковині попрощалися із 47-річним Василем Миханюком. Чоловік служив у 95-й аеромобільній бригаді. У селі чоловіка називали Іваном, так його і хрестили, тому і використовують 2 імені - Василь (Іван), у паспорті записано Василь.

До того, як потрапити на війну, Василь займався підприємницькою діяльністю, як і більшість мешканців села Рідківці.

У зоні АТО був від січня цього року. Родичка загиблого розповіла, що сьогодні, 10 травня, Василь мав би бути на весіллі у своєї племінниці... Він 6 травня мав виїхати з Донбасу у відпустку на кілька днів, але за день до того загинув... 

5 травня поблизу Авдіївки на Донеччині бронетранспортер, у якому військовослужбовець їхав разом із побратимами, підірвався на фугасі. У загиблого залишилися мати, дружина та 15-річна дочка.

"Це рішення він прийняв сам разом з родиною і добровольцем пішов на Схід захищати поставлені завдання", - каже  Василь Корнецький, сільський голова Рідківців.

«Василь Миханюк був призваний у січні 2015 року Новоселицьким райвійськкоматом, спочатку пройшов навчання у навчальному центрі, а потім  проходив службу у 95-й Житомирській окремій аеромобільній бригаді. Василь загинув 5 травня 2015 року в районі м. Авдіївка Донецької області під час переміщення особового складу на БТРі внаслідок підриву на фугасі. Всього в БТРі було 5 військових, 4 з них - загинули, 1 - вижив», -  розповів т.в.о. заступника обласного військового комісара по роботі з особовим складом - начальник групи по роботі з особовим складом та громадськістю Чернівецького обласного військового комісаріату майор Віктор Дзьомбак.

«6 травня ми отримали трагічну звістку, що під час виконання бойового завдання від підриву на фугасі загинув наш односельчанин Василь (Іван) Миханюк. Це дужка важка втрата для всіх нас... Василь був патріотично налаштованою людиною, брав участь у подіях на Майдані. Три рази він був у мене і говорив, що хоче поїхати захищати Україну на Схід, казав, все одно я поїду туди», - розповів сільський голова Рідківців Василь Корнецький. 

В останню путь Василя Миханюка проводжало все село, сотні людей на колінах віддали шану загиблому.

"Він був великим патріотом, він був сином України, пройшов два Майдани, пройшов своє АТО, свою дорогу", - каже Світлана Миханюк, сестра загиблого.

В останню путь його проводжали односельчани, бойові побратими, учні сільської школи.

Труну з тілом бійця всю дорогу на руках несли військові. 

Траурну процесію жителі Рідківців - і діти і дорослі - проводжали навколішках з квітами та свічками в руках. «Герої не вмирають!!!»  -  лунало на все село...

Відспівали загиблого у греко-католицькій церкві у Рідківцях, після чого тіло на руках понесли на місцеве кладовище.  Труну з тілом героя опускали в яму під військовий салют та ридання рідних і близьких...

Джерело: 5 канал і сайт 0372.ua

1