У селі Новий Вовчинець відкрили власний фельдшерський пункт

У селі Новий Вовчинець відкрили власний фельдшерський пункт

29.03.2016, 20:54

Новий медзаклад відкрив двері для пацієнтів

У жителів села Новий Вовчинець — свято. Відтепер вони мають фельдшерський пункт. Хворим віднині не доведеться їздити до лікарської амбулаторії сусіднього села Черепківців, яке достатньо віддалене.

Аби привітати мешканців із приємною подією до громади завітали голови РДА та районної ради Георгій Придій і Петро Панчук, які у вітальному слові зазначили важливість таких заходів саме у час, коли йде війна та в державі нестабільність.

Відкриття медзакладу стало можливим завдяки допомозі депутатів Чернівецької обласної ради Миколи Салагора та Валерія Грижука. На урочистості вони теж не прийшли з порожніми руками, а вручили подарунки: електрокардіограф і небулайзер. Сприяли введенню пункту в експлуатацію головний лікар Глибоцького районного центру ПМСД Марія Мельничук, депутат районної ради VI скликання Сергій Колотило, начальник управління освіти Глибоцької РДА Василь Барарюк, інженер з охорони праці Василь Мельничук.

Фельдшерський пункт села Новий Вовчинець обслуговуватиме 310 осіб, більша частина яких — літні люди та діти. „Роботи завідуючій, фельдшеру Оксані Зільонці вистачить, адже доведеться обслуговувати людей і на дому”, — каже жителька села, завідуюча ДНЗ Наталя Ткачук. Приміщення невелике (кімната і коридор), проте цього достатньо для профілактичної направленості.

Опісля урочистої частини перерізанням символічної стрічки ознаменували відкриття нового фельдшерського пункту, оглянули приміщення закладу та його матеріально-технічне забезпечення.

Лариса Дущак.

Фото Григорія Безверхнього. 

1