У Саханці спостерігачі ОБСЄ бачили 120-мм мінометну міну, що не розірвалася та застрягла посередині асфальтованої дороги

У Саханці спостерігачі ОБСЄ бачили 120-мм мінометну міну, що не розірвалася та застрягла посередині асфальтованої дороги

14.10.2016, 00:46

 Пропонуємо Вашій увазі новини про роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ). Повна версія – у щоденному звіті. 

  ДОНЕЦЬК

  У Донецькій області СММ зафіксувала аналогічну кількість випадків порушень режиму припинення вогню, що і за попередній звітний період (355 вибухів супроти 329). Близько 200 вибухів було зареєстровано у районі Авдіївки-Ясинуватої, а також щонайменше 140 вибухів у районах на північний схід і схід від Маріуполя.

  Більш детальну інформацію про всі випадки порушення режиму припинення вогню, а також мапи Донецької та Луганської областей, де відмічено всі місця, згадані у звіті, представлено у додатку.

  Із західної околиці підконтрольного «ДНР» Петрівського спостерігачі не змогли дістатися ділянки розведення через те, що «ДНР» не забезпечила безпеку СММ, а офіцер Збройних сил Російської Федерації (ЗС РФ) при СЦКК не зміг посприяти наданню гарантій безпеки Місії. Перебуваючи в Петрівському, члени патруля СММ бачили як декілька озброєних членів «ДНР» прогулювалися по населеному пункту (за межами ділянки розведення). Із підконтрольної уряду Богданівки Місія не змогла проїхати на схід у напрямку ділянки розведення через те, що офіцер Збройних сил України (ЗСУ) при СЦКК не зміг посприяти забезпеченню безпеки СММ з огляду на те, що, за його словами, на дорозі в напрямку с. Вікторівка (42 км на південний захід від Донецька) знаходилися міни. Він додав, що не отримував жодної інформації щодо видалення цих мін.

  Місія уточнювала повідомлення про жертви серед цивільного населення та фіксувала наслідки обстрілів. У селі, розташованому між підконтрольною «ДНР» Саханкою і с. Ужівка (колишня назва — с. Ленінське, 24 км на північний схід від Донецька) СММ зафіксувала два місця ударів. На першому з них спостерігачі бачили повністю зруйнований дах житлового будинку. Оглянувши пошкодження будинку та осколки снарядів, вони дійшли висновку, що пошкодження були спричинені попаданням 122-мм артилерійського снаряда, імовірно, випущеного з північно-західного напрямку. На другому місці Місія бачила свіжу воронку поблизу дороги. За оцінкою спостерігачів, ймовірною причиною виникнення цієї воронки стало попадання 122-мм артилерійського снаряда, випущеного з північно-західного напрямку. «Голова» «сільської ради» Саханки повідомив СММ, що внаслідок обстрілу, який стався минулої ночі, загинула жінка (у віці 77-79 років), а в її чоловіка (у віці близько 80 років) стався серцевий напад. Він також додав, що ще дві жінки (віком 53 і 47 років) й один чоловік отримали поранення та були доставлені до лікарні у підконтрольному «ДНР» м. Новоазовськ (40 км на схід від Маріуполя). Вперше у Саханці спостерігачі бачили 120-мм мінометну міну, що не розірвалася та застрягла посередині асфальтованої дороги.

 В додатку новий Звіт Місії ОБСЄ – загальний огляд Спеціальної  Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні, її головні завдання та останні новини від 12 жовтня 2016.

Інформація також у вільному доступі 3-ма мовами (англійською, українською та російською) на інтернет сторінці ОБСЄ:

 www.osce.org/ukraine-smm/274186

 З повагою,  Алтинай Мирзабекова

 Спеціаліст по роботi зi ЗМІ

 Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

 ДОВІДКОВО:

  

  

 

1