У Садгорі презентували творчий каталог скульптора Володимира Гамаля

У Садгорі презентували творчий каталог скульптора Володимира Гамаля

22.09.2020, 09:34
Цій добрій справі прислужилися меценати Дмитро Сірман, Ярослав Шешур, пан Драпатий. Авторка ідеї та упорядниця каталогу Лариса Курущак.
 
- Храмове рогізнянське свято Різдва пресвятої Богородиці цьогоріч я відзначала на презентації творчого каталогу мого односельчанина Володимира Гамаля, - поділилася враженнями від святкового дійства Одарка Кучерява. - Саме цей поважний чоловік був гоноровим калфою на рогізнянському данці культури й мистецтва.
 
- Рогізняни щодня милуються його скульптурою біля церкви - це пам'ятник Остапу Вільшині... Чернівчани ж багато разів минають його монументальні споруди, навіть не задумуючись, хто їх створив і чи взагалі живий той автор...
 
- Бути скульптором, то дуже важка й копітка праця...однієї ідеї та творчої думки замало...ти на одинці залишається з тим матеріалом, який вибрав...чи то камінь...чи то глина...чи то гіпс...і твориш до самісінького кінця...до завершення свого задуму...такий шлях обирають для себе митці-скульптори...таким шляхом крокує пан Володимир Гамаль....про свій творчий шлях він цікаво розповів нам на зустрічі, а я ж послухавши цю майже казкову оповідь...запропонувала Майстру зробити відеозапис про його творче життя-буття на Рогізні й розмістити це на ютюбі...
 
- А ще Микола Шкрібляк у своєму вітальному слові запропонував створити у Чернівцях парк скульптур! Круто! Чи не так?
 
- Проте сьогодні митець Гамаль презентував свій перший каталог! Ми сьогодні побачили лиш поодинокі твори майстра - скульптора Володимира Ілліча Гамаля, інші з них зберігаються у музеях міста або ж прикрашають у скверах чи на площах наше рідне місто. 
 
 
 
 
 
1