У Росії все одно сумніваються в легітимності новообраного Президента України

У Росії все одно сумніваються в легітимності новообраного Президента України

27.05.2014, 14:26

Голова комітету Ради Федерації РФ з конституційного законодавства і державного будівництва Андрій Клішас наголосив під час брифінгу, що вибори Президента України не означає появи легітимної влади в країні, повідомляє “Ріа-Новини”.

За словами російського політика, призначення та проведення виборів не дозволяє говорити про легітимність новообраного Президента у той час, коли країна “знаходиться в умовах громадянської війни”.

Також А.Клішас нагадав, що наразі досі не відомо, “якими повноваженнями буде володіти новообраний глава держави”.

Водночас Москва поважає результати виборів в Україні.  Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками засідання російсько-турецької Ради співробітництва вищого рівня, передає «ИТАР-ТАСС».

 «Вибори відбулися, ми поважаємо результати волевиявлення в Україні, але вважаємо абсолютно необхідним без зволікання виконати те, що записано в Женеві – припинити будь-яке насильство», – підкреслив Лавров.

При цьому він назвав припинення кровопролиття на південному сході країни «завданням номер один для київської влади та їх перевіркою на міцність».

«Нас дуже турбує, що не тільки самі вибори пройшли на тлі бойових дій, але й відразу після їх завершення було віддано наказ про інтенсифікацію так званої «антитерористичної операції», – продовжив міністр. – З обох сторін є жертви, страждають журналісти, всупереч всім закликам і вимогам, які звучать з боку міжнародних організацій».

Питання про візит Петра Порошенка до Росії не розглядається, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Про це він повідомив на прес-конференції у вівторок за підсумками засідання спільної групи стратегічного планування, передає РІА "Новости".

"По дипломатичних каналах або якихось інших - питання про візит до Росії Порошенка не розглядається, не обговорюється", - сказав Лавров.

Водночас кандидат у президенти України Петро Порошенко вважає, що російський президент Володимир Путін не має права, посилаючись на українську Конституцію, називати Віктора Януковича чинним президентом України.  Про це Порошенко сказав в інтерв´ю російському «Комерсанту».
 

На зауваження, що Путін говорив багато разів, що формальних підстав для того, щоб вважати Януковича нелегітимним президентом, не існує, Порошенко відповів: «Це думка громадянина Путіна».

«Якщо хтось вважає, що щось в країні не так, подайте в Конституційний суд. Громадянин Янукович може подати в Конституційний суд оскарження рішення Верховної ради про своє відсторонення, і рішення Конституційного суду буде остаточним і оскарженню не підлягає», – додав він.

На ремарку журналіста, що жодна з чотирьох записаних у Конституції України причин, за якими Янукович міг бути усунутий від влади, не була дотримана, Порошенко сказав:

«А хто вам дав право трактувати мою конституцію? Вам, шановний Андрію, чи вам, шановний Володимире Володимировичу, хто вам дав право трактувати нашу конституцію?.. Ваша думка як громадянина вашої країни щодо того, хто у мене має бути президентом, мене не цікавить, так само як громадянина Росії думка будь-якого ромадянина Канади, або громадянина Австралії, або громадянина Папуа-Нової Гвінеї не цікавить. Це не ваша справа», – сказав він.

Як повідомляли «Коментарі», кандидат у Президенти, позафракційний нардеп Петро Порошенко набирає 54,44% голосів виборців за результатами обробки Центральною виборчою комісією 93,91% електронних протоколів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Інтересна у нас революція пройшла! І кому ми Українці довірили нами курувати? А ось кому-

-Петру Вайсману

-Обрізаному "куля в лоб"

-Гройсману

-Авакову (Азербайджан)

-Коломойскому

-Пінчуку

-Ахметову, і ще багато...........

А деж ми, Українці?

Чи ми нездатні побудувати соціально зорентовану державу УКРАЇНА?

слава єдиній УКРАЇНІ!

avatar

Революціонер

27 травня 2014 13:24