У 'Рідного міста' істерика: Василь Продан не хоче йти на перевибори, - Каспрук

У "Рідного міста" істерика: Василь Продан не хоче йти на перевибори, - Каспрук

20.04.2017, 16:55

На сайті Чернівецької міської ради з’явився текст звернення міського голови Олексія Каспрука до голови Верховної Ради Андрія Парубія, в якому мер закликає ВРУ призначити позачергові вибори мера і міськради у Чернівцях.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що у нього є юридичні підстави для проведення позачергових виборів Чернівецької міськради.

Про це Каспрук заявив учора у прямому ефірі телеканалу "Чернівці" у програмі "Пряма відповідь". 

"Є достатньо багато рішень судів, рішень, які рада приймала з порушенням законодавства. Але це вже стане предметом розгляду Верховною Радою, відповідним профільним комітетом, коли буде вивчатися ситуація", - сказав Каспрук, відповідаючи на запитання телеведучої.

Він додав, що він не подавав ці документи разом зі своїм клопотанням до парламенту.

"Ще декілька моментів у нас зараз дозавершуються, їхнє офіційне оформлення", - додав мер.

Також він сказав, що не хотів би озвучувати ці порушення для того, щоб його опоненти не могли підготувати відповідні апеляції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рідне місто" голосувало проти видалення із зали чоловіка, який назвавшись "бургомістром", зірвав сесію міськради

Відповідний документ оприлюднили сьогодні на офіційному сайті міськради.



У своєму зверненні Каспрук зазначив, зокрема, що він вважає, що "Чернівецька міська рада діє з порушенням Конституції України, прав та свобод громадян, ігнорує вимоги законів України "Про місцеве самоврядування", "Про статус депутатів місцевих рад", не вирішує питання, віднесені до її відання перевищує надані їй законом повноваження, приймає рішення всупереч волі територіальної громади та інтересів розвитку міста Чернівців, завдає шкоди іміджу міста та України в очах міжнародної спільноти".

У листі також зазначається, що міськрада від грудня 2015 року не змогла обрати секретаря і сформувати у повному складі виконавчий комітет. 

На сайті Чернівецької міськради з’явився текст звернення Каспрука до парламенту про перевибори

 

На сайті Чернівецької міськради з’явився текст звернення Каспрука до парламенту про перевибори



"Через нездатність депутатів працювати організовано, з дотриманням регламенту міської ради, майже кожне пленарне засідання міської ради триває майже місяць, десятки питань знімаються з розгляду на так зване "довивчення", - йдеться у зверненні Каспрука.

"З метою зміцнення засад місцевого самоврядування, забезпечення розвитку територіальної громади Чернівців, захисту прав і свобод громадян, відповідно до ст.78 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" прошу Верховну Раду України розглянути питання про призначення у визначеному законом порядку позачергових виборів Чернівецької міської ради", - йдеться у тексті звернення.

Раніше повідомлялося, що мер Чернівців просить Верховну Раду України призначити дострокові вибори міськради Чернівців.

Каспрук також заявив, що у нього є достатньо юридичних підстав для проведення перевиборів.

Джерело: molbuk.ua

ДОВІДКОВО:

Водночас депутати Чернівецької міської ради звернулися до прокурора області нібито через перешкоджання їхній діяльності. Вони не змогли отримати копію звернення Каспрука щодо розпуску міськради. Відповідне відео сьогодні оприлюднено під час роботи сесії міської ради.

 Зокрема, депутати Василь Продан та Володимир Бешлей, згідно чинного законодавства, намагалися отримати копію згаданого звернення. На зауваження депутатів щодо обов’язку виконувати вимоги закону, один із посадовців, Іван Пацаранюк, зазначив, що отримав вказівку від міського голови Олексія Каспрука надавати інформацію депутатам тільки через звернення чи то інформаційний запит, плутаючи у розмові ці поняття.

 «Я знаю закон, але в мене є пряме керівництво, включаючи Олексія Павловича... ...Я зараз самое слабое звєно, шо мені скажуть, то я і зроблю», – заявив працівник міськради.

 За словами депутата Василя Продана, досі ніхто в міській раді не зміг надати відповідь на питання, чи направлене до адресатів звернення міського голови щодо розпуску Чернівецької міської ради.

 

 Журналістам «Чернівецького Променя», у перерві між прямою трансляцією засідання, міський голова Каспрук теж обіцяв «пізніше» надати документ, але згодом скерував до прес-служби, де доступу до документа ніхто не мав, тож журналісти звернулися з інформаційним запитом до міської ради.

 Депутати ж проголосували за протокольне рішення звернутися до прокурора області з повідомленням про вчинення з боку Івана Пацаранюка правопорушення, відповідальність за яке встановлена ч.1 ст. 351 ККУ (перешкоджання діяльності депутата місцевої ради). Відповідне рішення підтримали 28 народних обранців.

 

Джерело: http://promin.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Каспрук,у твогоПарубія теж таємний документ є.

avatar

20 квітня 2017 20:55