У райцентрі на Буковині «батьківщинівці» долучаються до облаштування європідлоги у спортшколі

У райцентрі на Буковині «батьківщинівці» долучаються до облаштування європідлоги у спортшколі

02.03.2017, 18:17

Депутати фракції «Батьківщина» у Заставнівській міськраді разом з колегами з депутатського корпусу домоглися виділення коштів на облаштування європідлоги у місцевій спортшколі. Як повідомляє прес-служба облпарторганізації ВО «Батьківщина», роботу з вирішення цієї проблеми вели на 3-х рівнях – міської, районної та обласної рад.

«Ще у грудні 2015-го ми дізналися, що підлога потребує ремонту, – каже керівник фракції «Батьківщина» у Заставнівській міськраді Юлія Дупешко-Джус. – Дощате покриття, яке силами працівників спортшколи утримувалося в робочому стані, часто ставало причиною травм  серед спортсменів під час тренувань. І саме стан покриття створював незручності під час проведення  тут змагань, в тому числі обласного та всеукраїнського рівнів. Але необхідної на це суми в міському бюджеті бракувало, тож депутати Заставнівської спробували залучити додаткові кошти  з районного та обласного бюджетів. І це вдалося».

Вже у січні 2016-го депутати–«батьківщинівці» ініціювали робочу  зустріч Заставнівського міського голови Василя Радиша з першим заступником голови райради Василем Мельником та депутатом облради, головою постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики  Іваном Гешком. У результаті створили робочу групу, яка вивчила досвід втілення подібного проекту в м. Городенка на сусідній Івано-Франківщині. 

Вже у лютому 2017-го рішенням сесії Заставнівської міськради виділили 350 тис. грн на встановлення європокриття, а ще 250 тис. виділили з районного бюджету рішенням сесії районної ради.

Матеріали вже закуповують, визначаються з виконавцями ремонтних робіт. Очікується, що європідлога в ДЮСШ буде вже цього літа. 

1