У питанні мільйонних премій Каспрук прикрився інтересами чиновників міськради

У питанні мільйонних премій Каспрук прикрився інтересами чиновників міськради

03.02.2020, 18:26

Міський голова Чернівців заявив, що у випадку позбавлення премій усіх чиновників міськради загрожує великій плинності кадрів у ратуші та структурних підрозділах ради.

Про це Олексій Каспрук повідомив сьогодні на брифінгу.

Він сказав, що сьогодні на нараді у міськраді обговорювалося питання щодо преміювання чиновників, яке депутати міськради минулого тижня піднімали на черговій сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук, Бабюк, Середюк і Паскар преміювали себе торік на 850 тисяч гривень

"Ви знаєте, ця тема "на слуху", "хайпова", дискусійна. Мова йде про те, що питання премій для будь-яких працівників – державних, бюджетних та інших установ – це частина заробітної плати. І коли депутати на сесії намагаються голосувати за це, є розуміння, що це несправедливо і неправильно. Тому, власне кажучи, навіть маючи сталу більшість, депутати не набирають необхідної кількість голосів", – сказав Каспрук.

Він додав, що "мова йде не про мера, якого депутати дуже не люблять".

"Мова йде про сотні працівників міської ради – молодих, старших, які сумлінно виконують свої обов’язки. Це близько 400 людей. Для них премія – це суттєва частина зарплати. І без цього ми скочуємося до того, що всі чиновники мають ходити на роботу і отримувати мінімальну зарплату, як це було кілька років тому. Ми фактично мали плинність кадрів, люди звільнялися, не відбувалися конкурси", – сказав мер Чернівців.

Нагадаємо, минулого тижня депутати міської ради пропонували зекономити приблизно 40 мільйонів гривень з бюджету, позбавивши премій усіх посадовців ратуші.

Джерело: molbuk.ua

1