У Пруті масово гине риба: буковинцям заборонили купатися

У Пруті масово гине риба: буковинцям заборонили купатися

15.08.2015, 00:45

Відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації в зв’язку з масовою загибеллю риби на річці Прут просить громадян не ловити рибу та не купатися в річці до з'ясування причин загибелі риби, йдеться в повідомленні на сайті Снятинської РДА.

На Буковині санепідемслужба заборонила купатися у річці Прут та в озерах через незадовільні санітарні показники води. Про це повідомляє ТВА.

- Щодо Пруту, то вода не відповідає санітарним вимогам. Крім того, відбиралися проби води на декоративних озерах. Там теж є невідповідність за всіма показниками. Також ми рекомендуємо утриматись від купання у фонтані біля пам’ятника Тарасу Шевченкові на Центральній площі, - сказала головний санітарний лікар Чернівців Наталія Клімчук.

- Якщо брати річкову воду, то купання тут загрожує виникненням групи кишкових інфекцій. Ми моніторимо інфекційну захворюваність. І в багатьох випадках захворювання дітей батьки пов’язують із відпочинком на природі, а саме - купаннями у річці і в не пристосованих для цього місцях, декоративних озерах, - заявила Н. Клімчук. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Хто за це відповість, і яке буде покарання ? Як завжди напевно спустять на гальмах !

avatar

Ігор

14 серпня 2015 22:07

avatar

Василь Гонта

14 серпня 2015 22:28