У прокуратурі Чернівців радилися, що робити з наркотиками і наркодилерами

У прокуратурі Чернівців радилися, що робити з наркотиками і наркодилерами

13.01.2020, 14:53

У Чернівецькій місцевій прокуратурі відбулась нарада щодо стану роботи з протидії незаконному обігу наркотиків

Керівником Чернівецької місцевої прокуратури спільно з керівництвом територіальних підрозділів поліції м.Чернівці, Управління патрульної поліції та Управління протидії наркотикам ГУНП в Чернівецькій області, а також за участі голови громадської організації «Ні наркотикам» Сергія Качмарського, проведено нараду щодо стану роботи з протидії злочинам у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів на території міста Чернівців за результатами 2019 року.

У ході наради зазначено про необхідність активізації роботи правоохоронних органів у протидії незаконному обігу наркотиків, а саме комплексного відпрацювання поліцією за зверненнями громадян місць збору наркозалежних осіб, виявлення та припинення незаконної діяльності осіб, які реалізовують наркотики через мережу «Інтернет» шляхом розповсюдження «реклами» вказаних сайтів та адрес на приміщеннях навчальних закладів, житлових будинках, інших будівлях.

Також, вирішено провести роз’яснювальну та профілактичну роботи у навчальних закладах із залученням органів місцевого самоврядування. 

За результатами обговорення керівниками прокуратури та підрозділів поліції визначено ряд конкретних і невідкладних заходів, в межах наданих повноважень, спрямованих на активізацію роботи з протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста Чернівці.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

Судитимуть 32-річного чернівчанина за придбання та зберігання наркотиків з метою їх подальшого розповсюдження

Чернівецькою місцевою прокуратурою затверджено та передано до суду обвинувальний акт відносно 32-річного чернівчанина за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах).

Так, завчасно придбавши при невстановлених слідством обставинах з метою збуту психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, обвинувачений зберігав її в орендованому ним гаражному приміщенні на території міста Чернівці.

У червні минулого року, під час проведення санкціонованого обшуку гаражного приміщення  та автомобіля, який належить обвинуваченому, правоохоронцями було виявлено та вилучено психотропну речовину – амфетамін, загальною масою 53,9811 г, а також засоби для упакування, фасування та зважування вказаної речовини.

За скоєння таких протиправних дій чоловікові загрожує від дев’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

1