Прокурор Якимчук хоче шукати тих, хто 'кришує' незаконну вирубку і контрабанду лісу

Прокурор Якимчук хоче шукати тих, хто "кришує" незаконну вирубку і контрабанду лісу

27.01.2017, 21:56

У п’ятницю, 27 січня, під головуванням прокурора Чернівецької області Миколи Якимчука, за участю керівництва обласної поліції, Служби безпеки, фіскальної та прикордонної служб, обласної державної адміністрації, обласної ради, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур, начальників територіальних відділів поліції та представників всіх правоохоронних органів регіону, проведено координаційну нараду щодо стану боротьби із злочинністю та корупцією за підсумками роботи 2016року. Участь у нараді керівники правоохоронних та контролюючих органів регіону, а також голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Про це BukNews повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.  

 Звертаючись до присутніх, прокурор області зауважив, що вжитими скоординованими заходами вдалося дещо поліпшити криміногенну ситуацію в регіоні. 

  Зокрема, зменшилась кількість особливо тяжких злочинів, умисних вбивств, злочинів проти власності, в тому числі крадіжок, грабежів, вимагань. Не зафіксовано фактів бандитизму.

За результатами розслідування слідчими прокуратури скеровано до суду з обвинувальними актами 24 кримінальні провадження, кожне друге з яких про корупційні правопорушення.

Слідчими Державної фіскальної служби до суду скеровано 33 кримінальні провадження з обвинувальними актами, у яких відшкодовано 4,6 млн. грн.

Скоординованими заходами посилено протидію незаконному обігу підакцизних товарів. За такими злочинами розпочато понад 100 кримінальних проваджень. З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму близько 25 млн. грн.

Водночас, залишається немало проблемних питань.

«Незважаючи на певні здобутки, потребує покращення робота щодо викриття та документування злочинних схем незаконної порубки лісу, його реалізації, у тому числі шляхом експорту. Слід акцентувати увагу на виявленні організаторів таких схем, службових осіб контролюючих та правоохоронних органів, які їх «кришують»», - наголосив Микола Якимчук.

Збільшилась кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, розбійних нападах. Викликають стурбованість і наслідки порушень правил безпеки руху: у  2016 році внаслідок ДТП загинуло 52 людини.

Недостатньою є робота правоохоронних органів області щодо протидії злочинам у сфері земельних відносин. До суду не скеровано жодного провадження за фактами самовільного зайняття земельних ділянок.

Безрезультативно спрацювали правоохоронні оперативні підрозділи  щодо виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним зайняттям рибним промислом на річці Дністер, так званим браконьєрством.

Не дивлячись на підвищену увагу суспільства до боротьби із гральним бізнесом, упродовж року виявлено лише 11 таких фактів. Однак жодної особи, насамперед організаторів цього бізнесу, до кримінальної відповідальності не притягнуто.

Під час обговорення всіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності у Чернівецькій області.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Буде шукати біологічні сліди Бурбака на пнях зрубаних дерев.

avatar

Ьомбон

27 січня 2017 20:09

Противно дивитися на сидячих на цьому засіданні.Самі чесні.Шо ви робите собі лице? Хто контролює ці всі питання, які підняті?..Ви і контролюєте. Висновок зрозумілий.Но за це все рано чи пізно треба буде відповідати і, в першу чергу перед БОГОМ, але шкода, що не вам, а вашим дітям.

avatar

стас

28 січня 2017 08:28