У Продана не мають наміру відмовлятись від фірми-управителя багатоквартирних будинків, близької до Михайлішина

У Продана не мають наміру відмовлятись від фірми-управителя багатоквартирних будинків, близької до Михайлішина

25.09.2018, 20:10

Чернівецька міськрада не має наміру скасовувати рішення виконкому щодо призначення фірми "Єврокомунбуд" управителем багатоквартирних будинків замість ЖРЕПу.

Про це йдеться у проекті рішення "Про розгляд електронної петиції № 247 гр. Штефюк С.М. щодо "захоплення громадської власності", розгляд якого очікується на черговій сесії міськради 25 жовтня, пише molbuk.ua

У проекті документу, зокрема, зазначається, що вказане приватне підприємство законно стало новим управителем житлових будинків, а також фірма володіє матеріально-технічною та фінансрвою базою, якої достатньо для здійснення нею своєї діяльності.

Зазначається, що "Єврокомунбуд" орендує техніку, а також володіє спеціалізованим облажнанням, інструментом та інвентарем, середній вік техніки складає 6,9 років. 

"Є довідка про наявність на рахунку коштів для здійснення діяльності з управління будинками та виплати обов’язкових податків і зборів, зарплати працівникам", - зазначається у проекті рішення.

Також повідомляється, що у штаті підприємства працюють 73 працівники.

Таким чином, Чернівецька міська рада має намір відхилити електронну петицію щодо відміни рішення виконавчого комітету міськрди про призначення фірми "Єврокомунбуд" управителем багатоквартирних будинків житлового фонду Чернівців.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях управителями понад 600 житлових будинків призначили фірми, пов’язані з депутатами міськради від фракцій "Народний контроль" та "Рідне місто".

Фірму "Єврокомунбуд" пов’язують із оточенням депутата "Рідного міста" Віталія Михайлішина та його помічника Дмитра Паладяна. Керівником фірми є лаборантка юридичної клініки Анастасія Калитюк. Свою фірму вона зареєструвала лише у травні. Розмір статутного капіталу цієї фірми становить 1378 гривень.

Рішення про призначення приватних фірм управителями - один із прикладів розрахунку з депутатами за голосування міськради за дострокове припинення повноважень посадовця, - вважають експерти. 

https://molbuk.ua/

1