У суді могли бути дані ключові покази у справі підкупу виборців Біликом Ростиславом, але через хворобу прокурора засідання перенесли

У суді могли бути дані ключові покази у справі підкупу виборців Біликом Ростиславом, але через хворобу прокурора засідання перенесли

12.05.2019, 22:16

 13-го травня, об 11:00 в Першотравневому районному суді м. Чернівці має відбутися чергове засідання у справі підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року депутатом Чернівецької міської ради Ростиславом Біликом.

 У даній справі вже були допитані перші свідки і ймовірно під час наступних засідань можуть бути допитані ключові свідки справи підкупу виборців, а саме студенти, щодо яких раніше були винесені обвинувачувальні вироки і які визнали свою причетність до справи підкупу. Чергові судові засідання мають встановити зв’язок між цими студентами та обвинувачуваним депутатом Чернівецької міської ради (партія «Рідне місто») Ростиславом Біликом.

Суд: Першотравневий районний суд м.Чернівців

Судді: Галичанський О.І.

Форма: Кримінальне судочинство

Обвинувачений: Білик Ростислав Романович, прокурор: Генеральна прокуратура України

Суть справи: Підкуп виборця, учасника референдуму

 Всім бажаючим взяти участь у засідання потрібно взяти з собою документ, який посвідчує особу.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області

У Чернівцях у Першотравневому районному суді міста сьогодні перенесли розгляд слухання у справі щодо підкупу студентів на виборах до Чернівецької міськради в 2015 році.

Як повідомляє UA:Буковина, через хворобу на розгляд справи не з’явився прокурор, також був відсутній адвокат обвинуваченого.

"Сьогодні під час засідання мали допитувати студентів, які були засуджені за причетність до підкупу виборців. У справі Ростислава Білика свідчили вже двоє свідків: одна студентка та координатор Громадянської мережі ОПОРА Тарас Прокоп", – йдеться у повідомленні.



Нагадаємо, депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика обвинувачують у підкупі студентів на місцевих виборах 2015 року. У лютому 2018 року справу Білика почали розглядати у Шевченківському районному суді Чернівців. У грудні її передали у Першотравневий районний суд.

1