У підпалі гаражного приміщення членів сім’ї голови Чагорської ОТГ підозрюють жителя Чернівців

У підпалі гаражного приміщення членів сім’ї голови Чагорської ОТГ підозрюють жителя Чернівців

22.09.2021, 17:16

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури слідчими поліції повідомлено про підозру громадянину в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, 27 квітня цього року, 21-річний житель Чернівців розбив вікно та вкинув у гаражне приміщення, розташоване на цокольному поверсі житлової будівлі домогосподарства, яке належить сім’ї голови Чагорської ОТГ, саморобний легкозаймистий предмет та ємність із вмістом нафтопродукту.

Внаслідок умисно влаштованої пожежі приміщення частково згоріло.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 190 тис. грн.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: 27 квітня в будинку голови однієї з територіальних громад виникло загорання, внаслідок якого було частково пошкоджено приміщення гаража. Під час здійснення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці встановили особу порушника. Ним виявився раніше судимий 21-річний чернівчанин.

У результаті досудового розслідування поліцейські з’ясували, що в ніч з 26 на 27 квітня правопорушник проник на територію домогосподарства голови Чагорської територіальної громади. Чоловік розбив вікно гаража цокольного поверху будинку та вкинув туди ємність із легкозаймистою речовиною.

Після скоєного порушник втік з місця події. Внаслідок загорання вогонь пошкодив приміщення гаража. Результати товарознавчої експертизи засвідчили, що сума завданих збитків господарю становить понад 160 тисяч гривень.

Відпрацювавши декілька версій, правоохоронці встановили особу зловмисника, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортом.

Із залученням силової підтримки спецпідрозділу КОРД поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання чернівчанина. Правоохоронці виявили та вилучили два предмети, схожих на зброю, та направили їх для проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Учора, 22 вересня, слідчі поліції за погодженням Чернівецької обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня Шевченківський районний суд міста Чернівці обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 190 тисяч гривень.

Порушнику загрожує до десяти років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

Нагадаємо, голові Чагорської тергромади в Чернівецькій області підпалили будинок, кинувши «коктейль Молотова», відкрито кримінальне провадження.

 Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Суспільне. Буковина.

Голова Чагорської громади Георгій Коблюк стверджує, що це вже третя спроба його залякати і пов’язує підпал з "податковими війнами".

За його словами, у громаді є підприємці-мільйонери, які не хочуть платити податки. Відтак за підтримки прокуратури громада стягує гроші через суд.

У день підпалу Коблюк та його сім'я не ночували вдома. Відтак ніхто не травмувався.

На відео з камер спостереження видно, що будинок підпалили приблизно о 3:30. "Коктейль Молотова" кинули з боку сусідського подвір'я. Вогонь пошкодив гараж, машину та частину будинку. З помешкання досі не вивітрилися випари чадного газу.

Я і моя сім'я тепер боїмося спати вдома. Якщо кидають "коктейлі Молотова", то це вже загроза життю, — каже Коблюк.

У коментарі речниця поліції області Тетяна Андрійчук сказала, що за фактом підпалу відкрили кримінальне провадження. Підозрюваних наразі не знайшли.

 Фото з Facebook-сторінки Георгія Коблюка

1