У Петричанському будинку-інтернаті запрацював кабінет стоматолога

У Петричанському будинку-інтернаті запрацював кабінет стоматолога

06.07.2015, 18:59

Ще донедавна 200 підопічних Петричанського жіночого психоневрологічного будинку-інтернату не мали свого лікаря-стоматолога. Щоб надати такі послуги, працівники возили їх у Глибоку. Тож, виникла ідея: чому б не взяти людину на роботу саме сюди, де дантист такий потрібний? Сільський голова Аурел Баш зізнається, що відкрити півставки допоміг голова обласної ради Михайло Гайничеру.

Оскільки раніше стоматолог у будинку-інтернаті був — кабінет залишився. Але без обладнання. А коштів, аби закупити все необхідне, у бюджеті на разі не було. Знайшлись спонсори, які виявили бажання допомогти: ТзОВ „СК Інтер”, п/п „Глибоцьке будівельно-монтажне управління” та Аурел Баш. Спільно закупили стоматологічне обладнання (б/у) словацького виробництва хорошої якості. Вирішили, що аніж нове китайське, краще б/у європейське. Обладнання передали безоплатно у користування будинку-інтернату. Матеріалами для лікування забезпечуватиме заклад.

Лікар Крістіан Баш спочатку насторожено взявся до справи, бо ж клієнти — люди особливі. Але підхід знайшов і каже, що місцем роботи задоволений. Працює щодня з 9.00 до обіду на півставки.

Лариса Дущак.

Фото Петра Митранюка. 

1