У перші дні 2016-го замерзли двоє жителів Новоселиччини, у Чернівцях діють три постійних пункти обігріву, Каспрук обіцяє відкрити ще за потреби

У перші дні 2016-го замерзли двоє жителів Новоселиччини, у Чернівцях діють три постійних пункти обігріву, Каспрук обіцяє відкрити ще за потреби

04.01.2016, 18:36
Двоє жителів Новоселиччини замерзли у перші дні Нового року.
 
Так, жителя с. Драниці 1947 р. н. знайшли померлим від переохолодження 3 січня 2016 року на власному подвір’ї. А наступного дня - сьогодні, 4 січня, замерзлим виявили ще одного буковинця- 45-річного жителя с. Черленівки.
 
За словами начальника Новоселицького відділу поліції І. Шинкарюка, обидва загиблих перебували у нетверезому стані.
 
 Поліція звертається до жителів району – морози не відступають, тож будьте вкрай обережні, намагайтесь не виходити на мороз, особливо після вживання алкогольних напоїв. Одночасно,як повідомили у районному відділі ДСНС, цього року пункти обігріву у цьому році працюють у кожному селі у ФАПах, сільських лікарнях і амбулаторіях, а також у центральній районній лікарні.  

Водночас, з метою надання допомоги соціально незахищеним верствам населення в холодну пору нині в Чернівцях діє три постійних пункти обігріву: у центрі «Народна допомога» на вулиці Барбюса, 6; у міській клінічній дитячій лікарні по вулиці Буковинській, 4 та у міській клінічній лікарні №3 по вулиці Головній, 100.

На нічліг приймаються усі потребуючі бездомні громадяни, без наявності довідки про медичне обстеження, крім громадян, які перебувають в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння та агресивно себе поводять. Пункти працюють цілодобово. Кожний бажаючий зможе тут зігрітися, випити гарячого чаю та поїсти. Управлінням МНС України в Чернівецькій області спільно з місцевими органами влади у разі потреби буде створено ще три пункт обігріву: на вулицях Гайдара, Ентузіастів та Руській. Однак наразі у місті очікується підвищення температури повітря. 

Додаткові тимчасові пункти обігріву у Чернівцях відкриють, якщо температура впаде до мінус 20. Про це мер Чернівців повідомив сьогодні на брифінгу. Також він заявив, що все потрібне, так би мовити, "на підхваті" і розгорнути намети з тимчасовими пунктами обігріву міська рада готова будь-якої миті - як тільки температура впаде до відповідної позначки, прописаної в регулятивних документах.

Джерело: rayoninfo.info, http://acc.cv.ua/, http://www.chas.cv.ua/

1