У парламенті працюють 15 депутатів від Чернівецької області

У парламенті працюють 15 депутатів від Чернівецької області

12.02.2015, 19:15

Окрім чотирьох депутатів-мажоритарників у новому складі парламенту працюють одинадцять депутатів, які також мають відношення до Чернівецької області. Дев'ятеро з них обрані за партійними списками. Інші двоє - у виборчих округах за межами області. Ще троє народних обранців-буковинців склали свої повноваження в зв’язку з призначенням на урядові посади.  ОПОРА продовжує інформувати про діяльність депутатів Верховної Ради України, аналізуючи офіційні дані з парламентського сайту та опорівського ресурсу “Рада” http://rada.oporaua.org/ua/ Про роботу депутатів-мажоритарників, що були обрані в округах Чернівецької області, ОПОРА повідомляє щомісяця http://oporacv.org

 Найбільше депутатів-буковинців, які потрапили до парламенту за списками партій, входять до складу Блоку Петра Порошенка, а саме Віктор Король, Марія Матіос, Богдан Онуфрик та Оксана Продан. Двох депутатів вихідців з Чернівецької області має Опозиційний блок (Іван Мирний і Михайло Папієв), одного - Народний фронт (Олександр Дроздик). Окрім того до Верховної Ради пройшов Сергій Рудик, який народився, навчався та розпочав трудовий шлях в м. Чернівці, однак був обраний народним депутатом в 198 одномандатному окрузі Черкаської області від партії ВО Свобода. Також від Народного Фронту у київському виборчому окрузі №95 обраний депутатом Михайло Гаврилюк.

 В парламенті нинішнього скликання, так само, як і попереднього, створено міжфракційне об’єднання ”Буковина”. До його складу увійшли всі депутати-буковинці від Блоку Петра Порошенка, Михайло Гаврилюк (Народний фронт), Сергій Рудик (ВО Свобода, позафракційний). Також до складу об’єднання ввійшли Роман Романюк (Блок Петра Порошенка), який народився в м. Чернівці, але навчання в університеті та кар’єру продовжив в Києві, та Вадим Денисенко (Блок Петра Порошенка), який певний час навчався в Чернівецькому національному університеті. (Більше інформації про міжфракційне об’єднання Буковина http://goo.gl/8lWGCP)

 Наразі ми зосередимось на двох політичних силах, де є депутати, минуле чи теперішнє яких пов'язане з Чернівецькою областю - Опозиційному блоці та Народному фронті. Інформація про законотворчу діяльність, подані запити, реєстрацію надана станом на 11 лютого.

 Такі різні опозиціонери

 Якщо говорити про депутатів-буковинців від Опозиційного блоку, то Іван Мирний не відзначився особливою активністю в стінах Верховної Ради України (ВРУ). Згідно з електронною реєстрацією, з 26-ти засідань ВРУ він був присутній на 19. Іван Мирний є членом Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції та головою підкомітету з питань антикорупційної політики цього комітету. З моменту прийняття присяги вказаний народний депутат не подав жодного депутатського запиту, не приймав участі в законотворчій діяльності і жодного разу не виступав.

 Більшу активність проявив його колега, екс-голова Чернівецької обласної держадміністрації Михайло Папієв, який є членом Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України та головою підкомітету з питань депутатської етики. Він не пропустив жодного засідання і мав загалом 15 виступів.

 Михайло Папієв є ініціатором 12 законопроектів (10 в співавторстві), жоден з яких, наразі, не став чинним актом. В основному ці законопроекти стосувалися скасування попередніх рішень Верховної Ради України, зокрема, щодо бюджету на 2015 рік (http://goo.gl/seKtfl), щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням (http://goo.gl/1qi4hp), щодо удосконалення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням (http://goo.gl/p0zqry), про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України (http://goo.gl/TC5lgj), про стабілізацію платіжного балансу (http://goo.gl/ewt3sC), про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці (http://goo.gl/dtyHPS), про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України (http://goo.gl/UuQxR3), а також про скасування рішення ВРУ про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (http://goo.gl/K2FGWC).

 Також Михайло Папієв входить до групи ініціаторів внесення змін до Законів України: "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо відновлення деяких видів допомоги (http://goo.gl/wxWMys), "Про Державний бюджет України на 2014 рік" в розрізі підвищення рівня соціального захисту пенсіонерів (http://goo.gl/22dzcF), "Про ціни та ціноутворення" про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян в умовах різкого підвищення цін на соціально значущі продовольчі товари (http://goo.gl/6xh27r). Михайло Папієв одноосібно став ініціатором Проекту Трудового кодексу України (http://goo.gl/Hff8nW), а також вніс зміни до Закону України "Про очищення влади" та 2 поправки до деяких законів України щодо спрощення ведення бізнесу (http://goo.gl/8Cib96).

 Соціальні фронтовики

 Народний депутат від Народного фронту Олександр Дроздик є головою підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Він був відсутній на одному засіданні ВРУ. Депутат виступив співініціатором 2-ох законопроектів “Про забезпечення своєчасних виплат пенсій та державної соціальної допомоги особам, які залишилися проживати на окремих територіях у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях” (http://goo.gl/0IkkdD) та проекту Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Про державну політику щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб" (у квітні 2015 року) (http://goo.gl/CUgZcq) а також одноосібно став ініціатором проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування об'єктів нерухомості) (http://goo.gl/v4KlnI). Крім того він вніс ряд поправок до законопроекту “Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці” (http://goo.gl/FMcIZ7). Олександр Дроздик не подав жодного депутатського запиту і жодного разу не виступав на засіданнях ВРУ.

 Його колега по фракції Михайло Гаврилюк є заступником  голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. Він був в числі ініціаторів внесення змін до двох Законів України, а саме: "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (http://goo.gl/GLQvX7) та "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (щодо застосування спеціальних обмежувальних заходів) (http://goo.gl/GZ7SfV), а також виступив одним з ініціаторів  законопроекту “Про увічнення пам'яті про Революцію Гідності 2013-2014 років” (http://goo.gl/zElCK3).

 Депутат Михайло Гаврилюк подав чотири запити: щодо перевірки законності надання в оренду Боярською міською радою земельної ділянки площею 0,7000 гектарів, яка знаходиться на території міського парку імені Тараса Шевченка міста Боярка; щодо вилучення дипломатичних паспортів у народних депутатів України сьомого скликання, які голосували за "Диктаторські закони" 16 січня 2014 року, а також у членів уряду Миколи Азарова; щодо надання інформації про підготовку до затвердження нового Генерального плану села Петрівське Києво-Святошинського району Київської області та запит щодо надання інформації та її документального підтвердження. Михайло Гаврилюк пропустив чотири парламентські засідання і жодного разу не виступав.

 В наступному повідомленні ОПОРА розповість про діяльність депутатів від Блоку Петра Порошенка та свободівця Сергія Рудика.

1


КОМЕНТАРІ (2)

У нас, на  Буковині  кількість  депутатів  "верх  міри". Наша земля вивчила, випестувала,  "випхала"  їх  до  влади. А  який  зиск  отримала  їх  Батьківщина?  Особливо, від тих,  які були  останні  роки  при  владі, БУРБАК, РИБАК, негідник ПАПІЄВ,...

avatar

Буковинець

12 лютого 2015 17:37

тільки один папієв з них і працює!!!!!   всі інші трутні

avatar

буковинка

12 лютого 2015 20:01