У парку ім. Ю. Федьковича учні зібрали 500 пакетів сміття

У парку ім. Ю. Федьковича учні зібрали 500 пакетів сміття

10.04.2015, 12:39

Сьогодні суспільство має безліч проблем, частина яких є екологічними. Масове забруднення вулиць, парків, доріг та скверів не може не турбувати. Саме тому Чернівецька Міська Учнівська Рада та Міська Асоціація «Юні Чернівчани» вирішили залучити юне покоління нашого міста до доброї та благородної справи. У Чистий Четвер, напередодні свята Великодня, учні старших класів шкіл, гімназій та ліцеїв міста зібралися разом, щоб допомогти нашому місту стати чистішим.

Учасники розділилися: команди від Учнівської ради прибирали парк ім. Ю. Федьковича, а представники «Юних Чернівчан» боролися за чистоту парку ім. Ф. Шиллера. Боротьба була запеклою, та можна відверто сказати, що всі учасники дуже плідно попрацювали. В результаті було зібрано більше 500 сміттєвих пакетів лише у парку ім. Ю. Федьковича. Про це Buknews повідомила голова прес-центру учнівської ради Ксенія Філяк.             

Бажання перемогти, дружня атмосфера та чудова погода зробили свою справу: люди можуть виходити на прогулянку, знаючи, що будуть дихати свіжим повітрям. Також учасники впевнені, що тепер не тільки не будуть смітити, а й долучати до так званого «Флешмобу чистоти» своїх друзів та знайомих.

Активність старшокласників була нагороджена. Чернівецький міський голова  Олексій Каспрук вручив переможцям грошову винагороду на придбання спортивного інвентарю для своєї школи. Також кожна команда отримала грамоту за активну участь в «Екологічному Вибуху-2015».

Щоб зробити наше життя приємнішим, необхідно слідкувати за чистотою свого рідного міста. Тепер ми сподіваємося, що молодь міста стане більш активною в питаннях чистоти Чернівців. Безперечно, цей захід став дуже приємною та світлою подією, адже учні зробили дещо корисне, а парки стали чистішими. Сподіваємося, що молодь залишатиметься такою ж активною, і ми надалі влаштовуватимемо різноманітні цікаві та корисні заходи для нашого міста.

1