У Осачука заявили про пріоритетність будівництва нового капітального мосту у Маршинцях

У Осачука заявили про пріоритетність будівництва нового капітального мосту у Маршинцях

30.06.2020, 16:28

Про ліквідацію наслідків повені ішлося під час наради, яку провів заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко у Герцаївській РДА.

Як відомо, у районі було підтоплено 5 населених пунктів – Лунку, Банчени, Байраки, Тернавку та Куликівку. Від паводку постраждали 27 будинків та 48 присадибних ділянок. Однак найбільшої шкоди велика вода завдала дорожньому господарству району, зруйнувавши тимчасовий міст, який сполучав села Лунку на Герцаївщині та Маршинці на Новоселиччині.

Як зазначив Олексій Бойко, спорудження у цьому місці нового капітального мосту є пріоритетним завданням обласної влади.

Голова Герцаївської РДА Лілія Олару розповіла, що ознайомилася зі станом об'єктів соціальної та комунальної інфраструктур після сильних опадів, вивчила ступінь пошкодження доріг районного та місцевого значення, поспілкувалась із медиками й освітянами.

Так, спеціальній районній комісії доручено терміново здійснити якісний та повноцінний моніторинг стану дорожнього покриття та скласти дефектні акти на всі ділянки шляхів, що були зруйновані або суттєво пошкоджені стихією.

На фото Oleg Melnichuk: зруйнований негодою тимчасовий міст і опори нового, який не можуть збудувати вже понад 10 років.  

1