У Осачука реанімували стару ідею Куліша про концерт на вершині Паміру і готують «смачний» альбом до Дня незалежності

У Осачука реанімували стару ідею Куліша про концерт на вершині Паміру і готують «смачний» альбом до Дня незалежності

26.03.2021, 09:53
У Чернівецькій області до Дня Незалежності організують концерт симфонічного оркестру на території колишньої радіолокаційної станції "Памір" на горі Томнатик та видадуть масштабний альбом із унікальними рецептами буковинської кухні.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ. 

"Концерт симфонічного оркестру на Памірі, фестиваль імені Євсевія Мандичевського та видання масштабного альбому із унікальними рецептами буковинської кухні. Чернівецька область готується відзначати 30-ту річницю незалежності нашої держави", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановані у регіоні заходи обговорили під час наради під керівництвом міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

"Плануємо організувати мистецький перформанс за участю симфонічного оркестру філармонії на горі Томнатик. На тлі колишньої секретної військової радіолокаційної станції та величних Карпат музиканти виконають Гімн України, "Оду до радості" на музику Бетховена та "Червону руту" Володимира Івасюка", – розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

За його словами, загалом на Буковині запланували близько 30 заходів. Серед них – лялькова вистава для дітей, фестиваль класичної музики Євсевія Мандичевського, який був учнем, а потім і спадкоємцем великого Йоганнеса Брамса, а також видання книги "Смаки Буковини".

Осачук повідомив, що це буде масштабний кольоровий альбом про буковинську кухню із оригінальними рецептами. Процес приготування страв знімали на відео, його можна буде переглянути, зчитавши QR-код.

Нагадаємо, що вперше ідею про концерт на Памірі  запропонував реалізувати тодішній голова Чернівецької ОДА Володимир Куліш понад 12 років тому. Захід мав відбутися у рамках традиційного свята "Виходу на полонину". 

Найголовнішим сюрпризом свята обіцяє стати концерт класичної музики у виконанні симфонічного оркестру Чернівецької філармонії під відкритим небом на території вершини гори Томнатик "Памір", що за 18 кілометрів від Путили, - повідомила у квітні 2009 року ОДА.

«Переконаний, що це дійство вийде яскравим, вражаючим і надовго запам’ятається буковинцям та гостям краю», - зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш.

1