У обласній лікарні вчилися адекватно діагностувати смерть мозку

У обласній лікарні вчилися адекватно діагностувати смерть мозку

11.09.2021, 17:27

Одним з підготовчих етапів до старту трансплантології органів у Чернівцях  став  майстер-клас з діагностики смерті мозку, провести який для лікарів ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»..

8 вересня приїздила анестезіолог лікарні швидкої медичної допомоги м. Київ, трансплант-координатор Українського центру трансплант-координації Марія КИСІЛЬ-ЗАГОРЯНСЬКА. За час своєї роботи трансплант-координатором вона вже встигла організувала три успішних мультиорганних забори у ЛШМД Києва, тож має важливий досвід роботи у цьому новому для буковинських медиків напрямку надання медичної допомоги.

- Констатація смерті мозку є одним з дуже значущих етапів трансплантації трупних органів від донора до реципієнта. Без проведення адекватної діагностики смерті мозку, даний вид пересадки органів не можливий. Тож навчитися правильно проводити цю діагностичну процедур є вкрай важливим для старту трансплантації в нашому медзакладі, - каже в. о. генерального директора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Дмитро ДОМБРОВСЬКИЙ

Візит трансплант-координатора включав ознайомлення зі станом організації впровадження трансплантації органів в ОКЛ, а також проведення майстер-класу з констатації смерті мозку для лікарів-анестезіологів підрозділу анестезіології, інтенсивної терапії та політравми.

Джерело: Погляд

1