У новий 2017 рік енергетики Дністровської ГАЕС прийшли зі значними здобутками й перемогами

У новий 2017 рік енергетики Дністровської ГАЕС прийшли зі значними здобутками й перемогами

05.01.2017, 15:36

Потужності довершений акорд

У новий 2017 рік енергетики Дністровської ГАЕС прийшли зі значними здобутками й перемогами, успішно виконуючи роль надійного резерву з покриття пікових навантажень добового графіку регулювання частоти та потужності в єдиній енергетичній системі України.

А напередодні, з нагоди професійного свята – Дня енергетика – зі щирими вітаннями до персоналу звернувся директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» В. Й. Субота, який із задоволенням окреслив найважливіші здобутки колективу. За 2016 рік трьома гідроагрегатами Дністровської ГАЕС було вироблено 1 млрд 215 млн кВт/год. пікової електроенергії. Із початку пуску першого гідроагрегату Дністровською ГАЕС вироблено понад 3,8 млрд кВт/год. Прикметно, що тільки за добу Дністровська ГАЕС виробляє в середньому 4 млн кВт/год. електроенергії. При цьому за одинадцять місяців 2016 року освоєно понад 513 711 тис. грн капітальних вкладень, з них: 358 763 тис. грн – на виконання будівельно-монтажних робіт і 60 255 тис. грн – на обладнання та інше.

1 квітня 2016 року при виконанні пуско-налагоджувальних робіт гідроагрегат № 3 уперше включено в мережу і вироблено перші кВт/год. електроенергії. 22 квітня 2016 року вперше відбувся пуск гідрогенератора двигуна № 3 Дністровської ГАЕС у насосному режимі на повній потужності, який пропрацював у такому режимі безперервно протягом трьох годин 41 хвилини. У липні 2016 р. проведені поточний ремонт гідроагрегату № 1 та в серпні-вересні – поточний ремонт гідроагрегату № 2.

Святкові накази про відзначення працівників з нагоди професійного свята на рівні Міністерства енергетики і вугільної промисловості, ПАТ «Укргідроенерго» та філії озвучив в. о. начальника відділу кадрів та ПЗ Г. Г. Злотьєв.

Тож за забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі національної економіки, забезпечення цілісності енергетичної системи України, професіоналізм, сумлінну і наполегливу працю грамотами Кабінету Міністрів України було нагороджено начальника ОДС Василя Васильовича Нагорняка та майстра механічного цеху Василя Степановича Григоришена, а подяками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України відповідно – заступника начальника електроцеху Ігоря Анатолійовича Жука, заступника начальника ВТВ Олександра Олексійовича Маловажного, начальника гідроцеху Сергія Миколайовича Фігурського та начальника зміни ОДС Ярослава Михайловича Черватюка. За вагомі досягнення у праці, високу професійну майстерність та значний особистий внесок у виконання завдань виробництва електричної енергії, будівництва та забезпечення надійної експлуатації Дністровської ГАЕС та з нагоди професійного свята Дня енергетика відзнаками Публічного акціонерного товариства «Укргідроенерго» було відзначено низку працівників філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС». Нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго» – начальника відділу кадрів та правового забезпечення Вадима Аркадійовича Вакарчука; грамотами – начальника зміни оперативно-диспетчерської служби Вадима Володимировича Мазура, слюсаря машинного цеху Олександра Феодосійовича Дудника, механіка автотранспортної дільниці Івана Васильовича Мельника; листами подяки компанії – заступника начальника машинного цеху В’ячеслава Васильовича Білецького, завідувача виробництвом їдальні Володимира Федоровича Мотузка, провідного інженера, керівника дільниці цеху технологічної автоматики, захистів та зв’язку Володимира Федоровича Саволюка. За вагомі досягнення у праці, високу професійну майстерність, значний особистий внесок у виконання завдань виробництва електричної енергії та з нагоди професійного свята Дня енергетика грамотами філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» було нагороджено електромонтера оперативно-диспетчерської служби Олександра Анатолійовича Бартка, інженера цеху технологічної автоматики, захистів та зв’язку Дмитра Дмитровича Клімова, слюсаря машинного цеху Михайла Степановича Шундрія, техніка машинного цеху Олега Валентиновича Кушніра.

До поздоровлень приєдналися заступник директора В. А. Дейнеко та головний інженер А. П. Жук, котрий, зокрема, подякував за відданість не лише професії, а й своїй Вітчизні та її народу тим працівникам, котрі захищали Батьківщину у зоні АТО: Олександру Нагірняку, Володимиру Димитрюку, Юрію Шкуті, Михайлу Беженарю, Едуарду Ковалю та Костянтину Ляшуку, а також – подружжю Ірини та Володимира Шаповалюків, які виховали достойних синів, гідних слави своїх предків.

Святкові урочистості продовжились в атмосфері гарного настрою та гармонії з енергетичними ритмами Дністровської ГАЕС – традиційно на запрошення оргкомітету філії свої музичні сувеніри дарували переможці фестивалю-конкурсу «Пісенний струм», в якому цьогоріч уже 18-ий раз яскраве сузір’я дитячих талантів підтримали три Дністровські електростанції. Тож в унісон із ритмами гідроагрегатів Дністровської ГАЕС звучали голоси новодністровської дітвори, що піснями, танцями і жартівливими монологами додали святкового настрою професіоналам своєї справи. Прикметно, що серед юних дарувань по-особливому хвилювалися діти працівників саме цього підприємства. Вдячні енергетики щоразу радо аплодували артистам – Дарії Білоконь, володарці Гран-прі–2015 «Пісенного струму» та квартету «Інтермецо», у якому вона ж разом із Дар’єю Димитрюк, Дар’єю Лотоцькою та Ксенією Малджан завоювали найголовніший титул конкурсу у 2016; а також Ірині Понєтайкіній, Вікторії Маковій, Євгену Матвєєву, Олександру Паламарчуку, Юліану Беженарю та Тетяні Шмеляк, Наталці Волошиній, Ользі Худиківській і танцювальному ансамблю «Сузіря». Звичайно ж, успіх дітей заяскравили своїм педагогічним талантом їхні керівники: М. В. Рожко, Р. В. Ридванська, Л. С. Півторак, О. А. Скутельник, І. Ф. Чабан, Н. П. Власюк, подякували енергетики й очільнику Будинку культури В. С. Паламарчуку та головному спеціалісту відділу культури А. В. Кирилюк. А коли директор філії В. Й. Субота та голова профспілки Л. П. Маниляк вручали подарунки учасникам концертної програми та наставникам, глядачі дружніми оплесками стоячи висловили своє захоплення, сподіваючись на нові творчі зустрічі.

І вже насамкінець персоналу Дністровської ГАЕС було презентовано поетичну присвяту станції: наступна святкова зустріч обов’язково розпочнеться із пісні на слова Інни Гончар та музику Михайла Рожка.

Потужності довершений акорд

Хлюпоче розхвильована ріка,

Єднаючись в блакиті берегами.

З малого потічка, уже стрімка,

Скорилась нескорЕнная літами.

 

У сяєві яскравому вогнів

Єднаються Дністровії простори

І видно звідусюди з берегів

Дністровськую ГАЕС помежи гори.

 

У ритмах знов народжується день,

У світлі, що повсюди струмом лине,

В мелодіях світанків і пісень

Про відданість на славу Батьківщини.

 

Пульсує скрізь невтомная вода

Потужності довершеним акордом.

Дністер на хвилях бережно гойда

Майбутнє у вогнях, зігріте гордо.

Інна ГОНЧАР, фахівець зі зв’язків з громадськістю Дністровської ГАЕС

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Сергей Бахмачук

12 січня 2017 11:02