У Новоселиці говорили про мобілізацію та просили переробити кінотеатр на спортзал

У Новоселиці говорили про мобілізацію та просили переробити кінотеатр на спортзал

23.01.2015, 23:14

З мешканцями Новоселицького району зустрівся народний депутат України Григорій Тіміш, який входить у депутатську групу «УДАР». Новосельчани пропонували нардепу своє бачення розвитку району та скаржилися на колишніх регіоналів і бездіяльність слідчих органів.

Зокрема, в рамках особистого прийому громадян, нардеп зустрівся  з головою Новоселицької районної адміністрації Віталієм Балтою та першим заступником Віктором Подорожнім. Разом посадовці обговорили роботу органів місцевого самоврядування, а також ситуацію з мобілізацією.

«Я переконаний, що мобілізація зараз вкрай необхідна, - зазначив Григорій Тіміш. – Державу потрібно боронити, але разом з тим, треба робити це фахово і професійно. Я проти того, що повістки надсилають усім без розбору. У Новоселицькому районі повістки з військкомату подекуди отримують інваліди та священики різних конфесій. Так не має бути. Представники військових комісаріатів повинні ретельно вивчати особові справи, співпрацювати з місцевою владою, яка краще знає ситуацію у кожній окремій сім’ї. У людей не повинно складатися враження, що мобілізація – це відправка в АТО. У зону бойових дій відправлятимуть лише тих, хто пройшов ретельний відбір, хто готовий до війни фізично, психологічно та морально».

Народний депутат вважає, що в Україні має бути створена професійна армія. «Сьогодні витрати на армію складають близько 90 млрд. гривень. Цього цілком вистачає на утримання професійної армії», - розповів Григорій Тіміш.

Окрім питань мобілізації народний депутат обговорив реформу місцевого самоврядування. Міський голова Новоселиці Марія Нікорич у розмові з Тімішем зазначила, що не всі запропоновані зміни щодо реформи місцевого самоврядування задовольняють міську владу. Також посадовці обговорили нововведений податок на майно та альтернативні джерела опалення. Крім того Марія Іллівна розповіла про роботу міських підприємств та представила проект переобладнання колишнього кінотеатру під громадський спортзал.

У своїй громадській приймальні Григорій Тіміш особисто зустрівся з вісімнадцятьма новосельчанами. Люди зверталися із найрізноманітнішими проханнями, що стосувалися усіх сфер життя. Місцеві спортсмени виступили проти скорочення фінансування спортивних гуртків з місцевого бюджету. Вони розповіли, що відтепер батьки повинні оплачувати 50% вартості занять у спортивних секціях, що боляче вдаряє по їх гаманцях і знижує інтерес молоді до занять спортом.

Місцевий фермер представив власний проект створення молочного корпоративу, який здатний поліпшити економічну ситуацію в районі. Про економічні та податкові питання з нардепом розмовляв і заступник директора підприємства «М’ясо Буковини» Геннадій Павлюк. Він подякував Григорію Тімішу за прийняті зміни до податкового кодексу та представив свої пропозиції щодо оптимізації ведення бізнесу. Окрім того, Геннадій Павлюк попросив нардепа посприяти у проведенні прозорих та відкритих тендерів. 

Люди зверталися до народного депутата не лише з пропозиціями, а й зі скаргами. Вчитель з Рокитного розповів, що у місцевій школі на посаді директора досі перебуває колишній регіонал, а мешканець Маршинців поскаржився на бездіяльність прокуратури та слідчих органів, які не хочуть розслідувати нещасний випадок на дорозі. Чимало звернень надійшли від освітян, які просили допомогти відремонтувати школи та садочки.

Григорій Тіміш зазначив, що чимало звернень потребують термінового вирішення, тому нардеп уже готує низку запитів та депутатських звернень.

«Усі звернення громадян розглядатимуться згідно чинного законодавства, - розповів Григорій Іванович. – Для їх вирішення я співпрацюватиму з органами місцевого самоврядування, а також у вільний час між пленарними засіданнями виїжджатиму на місця для  детальнішого вивчення певних питань. Крім того, є ряд звернень, на які потрібно відреагувати невідкладно. Вони стосуються внесення змін до державного бюджету. Народні депутати мають змогу до 15 лютого подати свої пропозиції щодо таких змін, тому у відповідь на деякі звернення я вже готую свої пропозиції».

Окрім того, Григорій Тіміш розповів, що у суботу відбудеться зустріч з юристами 203-го округу, які пропонуватимуть народному депутату свої зміни до законодавства. Такі зустрічі Григорій Іванович планує проводити систематично – один раз на два місяці. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Повістки з військоматів рівнозначні похоронкам! Військомати штампують похоронки!

avatar

БУКОВИНЦІ

24 січня 2015 09:40

Один раз у 2 місяці? Дивно! Пане, Тіміш ви хоч Регламент ВРУ читали? Частина 1 ст.19 за звичайних обставин перший і третій тижні кожного календарного місяця впродовж сесії відводяться для пленарних засідань Верховної Ради, другий - для роботи в комітетах, тимчасовиз спеціальних комісіях і тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях (групах), четвертий - для роботи народних депутатів з виборцями. 

Під час виборчої компанії Ви казали, що намірені працювати на окрузі? Ваші плани змінились? Чи може Ви людей просто дурили?

avatar

виборець

24 січня 2015 12:59