У Новодністровську збори громади висловилися за розпуск міської ради

У Новодністровську збори громади висловилися за розпуск міської ради

10.10.2011, 21:29

У неділю, 9 жовтня, в Будинку культури міста Новодністровськ відбулися збори з ініціювання референдуму про недовіру Новодністровській міській раді. На зборах було зареєстровано 219 мешканців міста.

Це друга спроба громадян висловити своє ставлення до подій, які відбуваються в місті. Під час перших зборів місцеві чиновники доклали зусиль, щоб зареєструвалося якомога менше людей, незважаючи на те, що зал був заповнений вщент.

Цього разу реєстрація пройшла організовано, хоч депутати міськради й закликали городян проходити не реєструючись. З метою заповнити будинок культури лояльними до ради людей, під час проведення реєстрації, за вказівкою секретаря міськради відкрили службовий вхід до залу. Однак більшість мешканців, незважаючи на чергу, пройшли належну процедуру реєстрації. За необхідних двохсот учасників зареєструвалися 219 осіб.

На збори громади прийшов усунутий міський голова Руслан Панчишин. Його появу у залі більшість присутніх зустріла оплесками. Ведуча зборів, мешканка Новодністровська, депутат обласної ради від «Фронту Змін» Марина Кирилюк запропонувала присутнім висловитися щодо пропонованого референдуму. Виступаючі наголошували, що депутати вчинили незаконно, ігноруючи вибір громади.

Руслан Панчишин більшістю голосів був обраний міським головою Новодністровська від політичної партії «Фронт Змін». За нього віддали голоси 26% виборців, які взяли участь у голосуванні. Як зазначали учасники зборів, своїми діями - усунувши обраного громадою голову - більшість у міській раді свідомо спровокувала ситуацію, якою було паралізоване місцеве самоврядування.

Нагадаємо - 20 вересня 2011 року партія влади та її поплічники на сесії Новодністровської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень законно обраного міського голови Руслана Панчишина. З 30 депутатів за це рішення проголосував 21. Проти цього виступила фракція «Фронт Змін» у повному складі.

Зважаючи на такі дії депутатів, учасники зборів й запропонували розпустити міську раду. Це рішення було підтримано одноголосно усіма зареєстрованими учасниками зборів.

На зборах було обрано ініціативну групу з тринадцяти осіб, яка має зібрати підписи 800 мешканців (десятої частини з 8 тисяч виборців Новодністровська) під вимогою проведення референдуму.

Зараз ініціативна група готує документи, прийняті на зборах, для реєстрації у міській раді.