У Новодністровську діє 'золотий' податок для власників земельних ділянок

У Новодністровську діє "золотий" податок для власників земельних ділянок

29.07.2016, 03:32

Якою  була реакція у власників земельних ділянок у Новодністровську, коли вони отримали з Сокирянської об’єднаної держподатінспекції повідомлення-рішення про необхідність сплати замість вже звичної суми земельного податку в кілька десятків разів більшу, варто навіть уявити. Адже власнику приватизованої ділянки розміром 0,1 га у 2016 році належить сплатити від 4500 до 6000 грн. Торік цей податок приблизно складав до 200 грн.

Як з’ясувалось, сесією Новодністровської міськради було встановлено максимальний розмір податку (3% від нормативно-грошової оцінки) для власників земельних ділянок, відведених для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки).  Більше того, аналогічні ставки податку на землю залишаться і у 2017 році, адже нинішнього року, у передбачені законом терміни, Новодністровська міська рада не змінила  ставки місцевих платежів. Як пояснила секретар Новодністровської міської ради Наталія Кримняк, новий склад міськради тут ні до чого, винні попередники. Як же так могло статись? У роботі депутатів міськради під час пленарних засідань це питання аналізувалось спільно з представниками фіскальних служб… Ми уточнили, дійсно на засідання сесій Новодністровської міської ради були запрошені податківці, брали участь у обговоренні проблеми. Тож депутати достовірно знали у яку копійку вилиється підняття ставок податку за землю.

Думаєм і посадовці, які отримають зарплати з податків Новодністровських платників ґрунтовно пояснять своїм жителям,  – хто винен у здирництві, і чому кваліфіковані працівники не виправили помилку попередників впродовж нинішнього року. І дивно чого цю проблему замовчують у Новодністровську.

Джерело: Північно-Бессарабський портал

1


КОМЕНТАРІ (1)

ну що дебіли з сусідніх сіл які рвуться до Новодністровська готуйтеся платити за 25 соток 15000 гривень в 2017 році і це тільки початок. Але я думаю селяни знають своїх героїв типу нажиги попсової маркітанв і розумних голів сільрад яким бурбачок роздав по пару тисяч баксів. Приклад пан зелений який всіх на.. бав щоб відробити бурбаку бакси  ура реформаторам брехунам але бог на світі є і всі роздасть по заслугах але люди мабуть це зроблять раніше. Поживемо побачимо

avatar

????іван

29 липня 2016 21:48