У Новодністровську вшанували учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав

У Новодністровську вшанували учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав

18.02.2016, 00:45

Пломеніли червоні гвоздики

Як то символічно для нас, українців: адже саме у день сім’ї, 15 травня, у далекому 1988 році було розпочато виведення радянських військ з Афганістану, і знову, вже у день Стрітення Господнього, 15 лютого, наступного, 1989 року генерал-лейтенант Борис Громов, згідно з офіційною версією, став останнім радянським військовослужбовцем, який переступив Мостом Дружби кордон двох країн.

У Новодністровську, вшановуючи учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, 15 лютого ізнову зібралися побратими на чолі з головою Спілки Анатолієм Вольським своєю дружньою родиною разом із міським головою Анатолієм Болдашевим. Спочатку у щирій молитві відбулась поминальна служба у церкві Різдва Святого Іоанна Предтечі, котру провів протоієрей Миколай. Тривожними спогадами охопило усіх шураві біля пам’ятника та меморіальних дощок на рідній школі Ігорю Кузнєцову та Ігорю Рибіну, а яскраво червоні гвоздики, покладені ними як символ шани, здалека пломеніли потім болючим спомином про обпалену молодість. Із оплесками зустріли новодністровських інтернаціоналістів учні ЗОШ ІІ–ІІІ ст., а вже у міському історичному музеї гостей прийняла директор Галина Разгонюк. Продовжилась розмова побратимів у кімнаті-музеї Спілки, під час якої міський голова Анатолій Болдашев та начальник УПСЗН Геннадій Магденко вручили пам’ятні медалі нашим «афганцям» Василю Тариці та Михайлу Горгану.

Та найбільше ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі…

У глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, зокрема і наших новодністровців – Ігоря Кузнєцова та Ігоря Рибіна... Із вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд із нами. Від усього серця бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра, а також щоб наші діти ніколи не брали участі в бойових діях.

Інна ГОНЧАР,

фоторепортаж Вадима РЕВУЦЬКОГО

1