У Новодністровську відкрили виставку «І вогнем, і мечем» середньовічної зброї та обладунків

У Новодністровську відкрили виставку «І вогнем, і мечем» середньовічної зброї та обладунків

02.11.2017, 10:19
Делегація Дністровської ГАЕС на чолі з головою профспілкового комітету Людмилою Маниляк відвідала виставку «І вогнем, і мечем» середньовічної зброї та обладунків, що була представлена у Новодністровському історичному музеї головою Чернівецького клубу історичної реконструкції «Чорна дружина» Богданом Уренюком.
 
Ця виставка стала можливою завдяки допомозі філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» в особі директора, депутата обласної ради Василя Суботи та провідного фахівця групи взаємодії з органами влади та громадами Миколи Ковальчука, які забезпечили транспорт і оперативне перевезення експонатів, а також провели екскурсію на ГАЕС для чернівецького гостя.
 
Енергетики на власні очі побачили старовинну зброю та обладунки, яку віднаходять та реконструюють члени цього неординарного громадського зібрання. Крім того з цікавістю перегляну уривки відео сучасних лицарських боїв, зокрема з Чемпіонату світу з історичного середньовічного бою «Битва націй», де у травні 2017 року українська збірна отримала перемогу над командою Росії, яка лідирувала у цій номінації протягом останніх 7 років.
 
Усі мали нагоду потримати в руках зброю та приміряти шоломи, особливо це із захопленням сприйняли діти працівників філії.
Світлина від BukNews.
1