У Новодністровську вже думають про робочі місця для мешканців міста по завершенні будівництва ГАЕС

У Новодністровську вже думають про робочі місця для мешканців міста по завершенні будівництва ГАЕС

27.09.2018, 16:16

Черговий круглий стіл зі службою зайнятості та роботодавцями відбувся у Новодністровську, де гостро стоїть питання зайнятості молоді та жінок. Місто є монофункціональним і залежне від будівництва агрегатів Дністровської ГАЕС.

Будівництво Дністровської гідроелектричної станції продовжується, а значить і є робота для мешканців Новодністровська. Однак задіяна на підприємстві лише третя частина працездатного населення, іншим ж – жінкам та молоді особливо з вищою освітою, реалізувати себе у місті не має де. Більшість з них виїжджає за кордон, інша ж частина перебуває на обліку у Центрі зайнятості. Тож як подолати рубіж безробіття? Відповідь на це питання шукали разом підприємці, представники місцевої влади спільно з Чернівецьким обласним центром зайнятості, - констатує  Чернівецький обласний центр зайнятості.

- Додатковою можливістю для розвитку міста і створення робочих місць є створення ОТГ з центром у Новодністровську, залучення земель сільгосппризначення за межами населених пунктів, розвиток інфраструктури та відновлення переробної галузі в сфері агпромислового комплексу, - переконаний Максим Бурбак

Місцевий малий та середній бізнес активно залучений до співпраці за численними програмами співробітництва з місцевим Центром зайнятості.

- Отож спільними зусиллями будемо забезпечувати робочими місцями мешканців ОТГ навіть по закінченню будівництва ГАЕС, - пообіцяв народний депутат України Максим Бурбак. 

1